Stäng star

Runacademys blogg

Rösta på årets eldsjälar!

Publicerad

För en månad sedan bad vi om er hjälp att nominera årets eldsjälar för att lyfta fram personer som på olika sätt utmärkt sig i år. Vi har fått in över hundra nomineringar och av dessa har vi nu tagit fram tre kandidater för varje kategori som ni kan rösta på. OBS: Röstningen är avslutad!

De 5 kategorierna är följande:

1. Årets Prestation

Årets prestation innebär att man har utvecklats mycket under året och tagit ett stort steg framåt som löpare. Det kan vara en ren tidsmässig prestation där personen har slagit ett personligt rekord, men det kan också vara att personen sprungit betydligt längre än man någonsin gjort eller på annat sätt utmanat sina gränser.

De nominerade är:
– Johanna Bäcklund (Liljeholmen)
– Kiki Solender (Kungsholmen)
– Tone Levhag (Malmö)

Johanna Bäcklund – Tidigare i år kvalificerade sig Johanna för VM i Maraton i Doha. Hon har tränat oerhört hårt och samtidigt kombinerat livet som småbarnsförälder med arbete. Hon var en av de löpare som fullföljde loppet under extremt varma och fuktiga förhållanden. ”Johanna har på ett sätt som är utöver det vanliga förberett sig inför VM i Doha, med värmeträning och allt vad det innebär. Hon genomförde sedan loppet på ett mycket starkt sätt som är föredömligt för Runacademy som idrottsförening.”

Kiki Solender – Kiki blev i år den sjunde kvinnan någonsin att klara av ”Swedish 100 Mile Challenge” som går ut på att springa fyra lopp på 100 miles vardera (dryga 161 km) inom loppet av ett år och under tidsgränsen satta för loppen. Allt började under en av våra träningar när hon blev tillfrågad av medlöparen Rikard att följa med och springa Kullamannen. Efter loppet fick Kiki mersmak och anmälde sig till resterande tre loppen som hon tillsammans med sin man och Rikard tog sig i mål efter mycket glädje, svett och framför allt vilja. Mycket imponerande!

Tone Levhag – Tone började springa för att hennes funktionshindrade son skulle kunna åka Joëlette. Hennes engagemang i det projektet är enormt MEN hon har också själv tagit stora steg framåt i löpningen under denna terminen. Alltid med ett leende, alltid med kraft och motivation tar hon sig an passen och blir snabbare, starkare och modigare. Heja Tone!

 

2. Årets Nykomling

Årets nykomling står för löparen som kommit igång med löpningen under 2019. Kanske är det någon som mot alla odds har funnit löpningen eller som gjort en stor livsstilsförändring.

De nominerade är:
– Susanne Lindquist (Halmstad)
– Susanne Sjelin (Uppsala)

Susanne Lindquist – Susanne har deltagit på samtliga av höstens 15 pass och har gjort framsteg i både teknik och ork. Hon gav sig femton chanser att springa med tanken ”Tycker jag inte det är kul efter 15 gånger, ska jag aldrig springa mer”. Idag tycker hon att det är fantastiskt kul och kommer att anmäla sig till vårterminen. Från att inte gilla löpning och inte orka, till att springa med tuffa upplägget med glädje och engagemang!

Susanne Sjelin – Susanne har tidigare joggat men aldrig haft löpning som en del av vardagsrutinen. I våras anmälde hon sig till våra löpargrupper för att utmana sig själv. Idag kallar hon sig själv för löpare och vid 54 års ålder känner sig Susanne starkare än någonsin! Hennes nästa mål är att springa Stockholm Halvmaraton 2020.

 

3. Årets Ambassadör

Årets Runacademy-ambassadör är någon som med stor glädje och inspiration sprider vårt budskap om löparglädje. Det kan vara en person som du motiverat dig att börja träna med Runacademy, kanske en Runacademylöpare som du inspireras av på social medier, eller någon som på annat sätt utmärkt sig.

De nominerade är:
– Fredrik Ström (Farsta)
– Joanna Bissmark (Arjeplog)
– Kristina Hedberg (Gävle)

Fredrik Ström – Förutom att Fredrik slagit sina egna rekord och sprungit längre än någonsin tidigare (både Göta kanal Run och SUM), varit med i Runacademys officiella hejaklack har också på eget initiativ varit ute på lopp och hejat när klubben inte haft någon organiserad. Han coachar även sin grupp i Farsta, men det är inget som hindrar honom från att då och då besöka eller stärka upp andra grupper. Fredrik visar dessutom en stor ödmjukhet, vilja och nyfikenhet i att utveckla både sin egen och andras löpning vilket lyser igenom varje gång man ser honom. Ett föredöme för oss andra att ta efter!

Joanna Bissmark – Att hon vågade starta upp en grupp med Runacademy i lilla Arjeplog med mindre än 3000 invånare och fick över 30 som anmälde sig. Hon inspirerar och har väckt löparglädjen hos så många här på orten. ”Hon har satt Runacademy som ett löparbegrepp här i byn.” Tummen upp för Joanna!

Kristina Hedberg – Med sitt Instagramkonto @stinagavle har hon många löparföljare som hon interagerar med och bjuder på av sina löparäventyr. Stina springer i ur och skur, får ofta med sig ett helt gäng ut på sina turer och förmedlar verkligen löparglädje! Stina är en inspiratör med stort engagemang för löpning och inom Runacademy. Som platschef för löpargruppen i Gävle ser hon alla i gruppen och inspirerar både ledare och deltagare till att utvecklas.

 

4. Årets ledarinsats

Med årets ledarinsats menar vi en ledare som en eller flera gånger stått för insatser utöver det vanliga. Kategorin handlar alltså inte nödvändigtvis om vem som är din favorit i ledarskaran utan att personen agerat på ett sätt som tyder på en speciell omtanke, lyhördhet och handlingskraft.

De nominerade är:
– Annika Stenhammar (Haninge)
– Madelen Casta (Norrköping)
– Mats Bergenhorn (Lund)

Annika Stenhammar – För ett år sedan blev Annika kontaktad av en deltagare med synnedsättning som önskade någon att springa med. De sprang tillsammans några gånger och pratade då om hur svårt det är att komma ut och springa i naturen när man är blind. På Haninges provträning sprang Annika med deltagaren och tyckte att det gick bra. Det var dock svårt att agera både platschef och ledsagare på samma gång, och därför hjälpte Annika till att hitta en ledsagare som kunde vara med och springa med deltagaren under passen. Att hitta ledsagare för löpning är inte helt lätt i Sverige.

Madelen Casta – Ibland sker incidenter när man är ute och springer. Under höstens backpass i Norrköping gick det riktigt fort och ramlade en av våra deltagare och bröt näsan. Madelen som är platschef såg till att ta väl hand om deltagaren och såg till att denna mådde bra efter incidenten. På eget initiativ köpte hon dessutom en blomma som en fin gest. Visst är det uppskattat när ledare gör det där lilla extra för deltagarna? ”Madelen är en otroligt engagerad o peppande ledare som verkligen ser ALLA! Alltid lika glad, en STOR glädjespridare hos oss 🌟”

Mats Bergenhorn – Mats ser till att allt funkar och hans arbete är verkligen essentiellt för att strukturera vår stora grupp i Lund. Han har utvecklat ett smart färgsystem för gruppindelningen så att uppdelningen går snabbt och smidigt. Det känns tryggt att ha Mats som platschef som varit med länge och har full koll på omgivningarna och verkar tänka på allt. Mats ser till att planera, strukturera och gör det där lilla extra för att passen ska levereras på topp!

 

5. Årets Överraskning

I kategorin årets överraskning vill vi lyfta fram någon som överträffat sig själv och överraskat både sig själv och gjort något som man kanske inte trott varit möjligt.

De nominerade är:
– Anna Hedlund Wallström (Skellefteå)
– Fanny Schulstad (Liljeholmen)
– Stefan Jakobsson (Liljeholmen)

Anna Hedlund Wallström – Anna har på ett föredömligt sätt genomfört både Ultravasan 90 km och andra långlopp , med en bakgrund som gjort att många inte trott att detta skulle vara möjligt. (Nackskada och utdömt av sjukvården). Anna visar att allt är möjligt och att det gäller att flytta sina gränser och utmana sig själv.

Fanny Schulstad – Fanny har på kort tid gjort snabba resultat och kom 10:a på SM samt krossat sig ner till 2,45 på maran.

Stefan Jakobsson – Stefan har drabbats av stroke två gånger under 2013 och 2015. Han blev då förlamad och läkarna trodde inte att han skulle överleva. Efter intensiv rehabilitering blev han sedan inspirerad till att börja löpträna, något han aldrig trodde var möjligt. Stefan har sprungit med oss i två terminer, tagit stora steg i sin utveckling och överraskat både läkare och sig själv!

Rösta på årets eldsjälar här!


En kommentar
  1. Madde Casta är en otroligt driven och ambitiös ledare, dessutom så kommer hon ALLTID det ett leende och peppar samtliga deltagare oavsett vilken nivå deltagaren har!