Stäng star

Runacademys blogg

Så lyckas du bäst på Tjejmilen i helgen!

Publicerad

På lördag är det dags för årets upplaga av Tjejmilen och vi är många som springer från Runacademy IF. Bland annat ska både Johanna och Amanda från kontoret springa. Båda tjejerna sprang ju mycket fina lopp där de slog personligt rekord under SM i helgen. Tjejmilen lockar både motionärer och elitlöpare och Runacademys hejaklack kommer givetvis att finnas på plats för att heja fram er alla under loppet!

För Johanna är det här loppet speciellt då Tjejmilen var det allra första stora lopp som hon sprang. Detta var 2009 och hon har sprungit alla år förutom när hon tagit en paus på grund av graviditet.

Här ger hon sina bästa tips inför loppet:

1. Se till att du är vid startområdet i god tid innan loppet så det inte blir stressigt.
Det bästa är att ha hämtat ut nummerlappen redan dagarna innan start så att du på startdagen kan åka direkt till starten på gärdet.

2. Väl på plats
Ungefär 60 minuter innan start kan det vara bra att ta en kortare jogging tur på 10 minuter för att få upp värmen i kroppen, efter det lite rörlighet och löpskolning. Sedan är det bra att i tid uppsöka toaletten då det brukar vara långa köer, annars får man utnyttja skogen. Om det är svalare kan man till och med ha med sig överdrag till startfållan och där lämna det i speciella påsar som man kan hämta efter målgång.. Starten
Loppets första del är lättlöpt och det är lätt att dra på för mycket i början, så ta det lugnt och ödsla inte massa tid och energi genom att springa och sicksacka mellan löpare, du kommer kunna springa på och behöver krafterna hela loppet.

4. Tjejmilen är en rätt tuff bana och det finns en del tuffa backar.
Håll igen något när du springer uppför. Om du tar i för hårt är risken att du springer dig stum i backarna och kan förlora mycket kraft när det sen går utför eller plant. Håll igen och öka istället tempot när du springer nedför efter att ha nått toppen. Här har du oftast mer tid att tjäna!

5. Tänk på att du orkar mycket mer än vad du tror!
När det känns tungt och slitsamt så har du mycket mer krafter kvar. Fortsätt kämpa du kommer att klara av det!

6. Njut
Det viktigaste är ju framförallt att man njuter av att springa så se till att du har ett leende på läpparna och njuter av den fina banan som tjejmilen bjuder på.

7. Mot slutet av loppet
Precis i slutet av loppet vid 9km kommer en lite segare backe, det gäller att ha lite krafter kvar här så att man kan spurta i mål när man kommit uppför backen.

8. Vätska?
Om du springer milen över 50 minuter är det extra viktigt att du får i dig vätska. Du kommer tjäna tid på att stanna och dricka ordentligt än att stressa.

Runacademys hejaklack!

Du kommer att hitta vår alldeles egna hejaklack strax efter 7km-markering ute på Djurgården. Här kommer vi att ge dig den peppen du behöver för att ta dig hela vägen in i mål! Så se till att ge oss en high-five och få lite extra krafter till spurten.

Springer du inte loppet själv? Kom gärna och var en del av vår hejaklack! 😀

Här hittar du Runacademys hejaklack på lördag under Tjejmilen. Vi finns på plats från ca 13:30-15:30!

Stort lycka till på lördag och se till att ha roligt!


Kommentarer avstängda.