Stäng star

Runacademys blogg

Sista dagen på ledarutbildningen!

Publicerad

Idag har vi på ledarutbildningen fokuserat extra mycket på ledarens roll och vad man ska tänka på när man coachar en grupp.

Dagen inleddes med en del teori där vi bland annat hade besök av en naprapat från Idrottsskadecentrum för att gå igenom olika löparskador som kan uppstå. Framförallt är det viktigt att våra ledare vet vad de ska göra om någon får en sträckning eller vrickar foten, vilket är väldigt lätt hänt.

Hela eftermiddagen hade vi praktiskt utomhus och vi trotsade både regn, halka och snö utan några större problem, men så bjöds det även på lite solsken. Nu fortsatte vi med löpteknik i backe, trail samt en massa löpskolningsövningar. Sedan har de fått öva på att coacha andra och ge feedback, vilket är en väldigt viktig del att ledarna känner sig bekväma med.

Nu känner vi att ledarna är redo att ta hand om er i vårens löpargrupper. De har verkligen varit duktiga och ni kommer att lära er väldigt mycket från dessa ledare. Löpargrupperna drar igång i mitten på mars så då är ni alla välkomna att vara med!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer avstängda.