Stäng star

Runacademys blogg

Sluta skjuta upp träningen!

Publicerad

Är du en av dem som lätt skjuter på träningen? Det är lätt att hitta ursäkter som: ”Idag regnar det”, ”Jag känner mig lite trött”, ”Idag är det för varmt”, ”Jag orkar inte ”, ” Jag kör imorgon istället”, ”Jag hinner inte” osv.

Problemet när man börjar att skjuta upp träningen är att det lätt blir till en vana. Plötsligt har det gått en vecka sedan man tränade. För varje dag som går blir det sedan ännu svårare och tyngre att hitta motivationen att komma tillbaka. Det är därför bättre att bara ge sig ut och inte tänka efter så mycket.

Jag har själv varit likadan när det kommer till städning och att ta bort saker efter mig. Att jag tänker ”Jag gör det sen..” Problemet att det där sen inte brukar komma och plötsligt ligger det en hög med kläder i sovrummet, en massa disk på bordet och jag har ångest för att jag inte tog tag i det på en gång.

Sen jag blev gravid i våras så gjorde jag även ett litet kontrakt med mig själv. Jag bestämde mig för att jag aldrig får tänka ”sen” utan att jag ska ta tag i saker och ting på en gång. Det har faktiskt gett effekt som gjort att jag både får mindre ångest och bättre ordning där hemma. Trots att jag känner mig sjukt trött så har jag ändå tagit bort den där tallriken från bordet.

Samma sak gäller dig som lätt skjuter upp träningen. Klä på dig bara kläderna och ge dig ut. Tänk inte efter så mycket. Det kommer kännas mycket skönare efteråt och även om du var trött innan så brukar en löptur faktiskt göra dig piggare.


Tips för att sluta skjuta upp träningen:

1) Planera redan på måndag när du ska lägga in alla veckans pass och kör sedan på det.

2) Innan du känner efter så mycket så byt om och sätt på dig löparskorna. När du väl kommer ut brukar det kännas mycket lättare.

3) Tänk inte ordet ”Sen” för det brukar inte fungera och oftast slutar med att det inte blir av. Gör det istället på en gång.

4) Skulle du vara jättetrött och sliten en dag så tänk på att en kvarts löprunda ändå är bättre än ingenting. En kvart orkar du alltid.

5) Du kommer känna dig mycket nöjdare och gladare över dig själv om du tar tag i det på en gång än enbart skjuter upp det.


Kommentarer avstängda.