Stäng star

Runacademys blogg

Mariette är nu redo för Midnattsloppet!

Publicerad

I kväll går starten på Midnattsloppet vilket i år blir ett väldigt annorlunda lopp på grund av Covid19. Vi har fått en liten pratstund med en av loppets alla startande, nämligen artisten Mariette Hansson som har blivit coachad av oss inför loppet! 

Vad är anledningen till att du nu vill springa Midnattsloppet?
Midnattsloppet är den perfekta utmaningen för mig att komma igång med löpträning. Samtidigt som jag själv tar tag i träningen vill jag inspirera och peppa andra att komma igång och springa.

Hur ser din löparbakgrund ut sen tidigare? Har du tidigare sprungit några lopp?
Jag har aldrig sett mig som en löpare så mina meriter inom löparbakgrund är väldigt få, men jag har deltagit i lopp som Vårruset & Color Run och tyckt det var kul.

Hur ser din träningsbakgrund ut?
Jag är nog en typisk ”periodare” som man så fint kallar det. Jag har ibland svårt att hitta en långsiktig fungerande balans i min träning. När jag yngre spelade jag fotboll och tränade boxning. På senare år har det visat sig att ha en PT är det mest effektiva för just mig. Jag behöver någon som pushar mig mot ett tydligt mål.

Du har nu kört träningsprogram från vår onlineträning, hur tycker du att det har fungerat?
Jag tycker det är så skönt att få följa ett träningsprogram. Det gör att jag slipper tänka på själva upplägget och kan istället bara fokusera på träningen. Petra på Runacademy har satt ihop ett allsidigt program till mig under sex veckor fram till mitt mål att springa milen tillsammans med Midnattsloppet.

Vad har du framförallt lärt dig av att bli coachad av oss?
Att vilodagar också är viktiga, haha! Mitt problem är att jag ofta går ut för hårt och sen kan jag knappt röra mig på en vecka. Med coachningen har jag fått en varierad träning som utmanat mig och jag förstår nu att löpträning inte bara innebär att springa, utan att den funktionella styrketräningen är minst lika viktig.

Hur känns det nu inför loppet?
Jag är lite nervös om jag ska vara helt ärlig, men är mest supertaggad och vet att jag kommer fixa detta tillsammans med Er!

Stort lycka till säger vi på Runacademy till dig Mariette och till alla andra som springer Midnattsloppet 2020!

 


Kommentarer avstängda.