Stäng star

Runacademys blogg

Starka resultat i fystesterna!

Publicerad

För alla som har varit med i vår Vinterutmaning, både på distans eller på plats i Stockholm i vår Winter Camp, är nu fem veckor av riktigt tuff träning avklarad i och med de avslutande fystesterna. Mycket bra jobbat till alla er som har slutfört testerna! Överlag ser vi stora förbättringar och det har varit jätteroligt att följa er utveckling.

Intensiteten på träningspassen var hög redan från början, men har trots detta stegrats ännu mer allteftersom veckorna har gått. I början av de fem veckorna låg fokus något mer på löptekniken både genom löpteknikintervaller och löpskolningsövningar i backe. Löpstyrka, backträning och olika former av funktionell styrka har även spelat en viktig roll under hela denna utmaning då de allra flesta av våra deltagare nu är inne i en uppbyggnadsfas i sin träning och därför kan unna sig lite stumma och trötta ben. Deltagarna i vårt Winter Camp har gett onda ögat till oss tränare både en och två gånger då de tvingats ner i jägargång på redan trötta ben. Men nu är tiden för att bygga starka kroppar och då gäller det att utmana sig själv!

 

jägare 2

En avslutande jägarställning för deltagarna i Winter Camp!

 

Våra deltagare i Winter Camp visade fina förbättringar i de avslutande fystesterna. I snitt hade de en förbättring på 26 sekunder över 3000meter och med bara några få undantag var de betydligt starkare i styrketesterna. Nu gäller det att hålla i träningen under våren så kommer alla vårens och sommarens lopp gå superbra!

uppvärmning.jpg2

löpskolning

cooper.jpg6

cooper.jpg5

cooper.jpg3

cooper

armhävning.jpg2

armhävning

jägare 3

jägare

 

Även på vår onlinesida har deltagarna presterat bra!

 

Terese Wahrenberg

”Så då har jag gjort de avslutande testerna på vinterutmaningen. WOW säger jag bara!! Så häftigt att känna att det har hänt så mycket! Att få ett kvitto på det! Förbättrade mig med över en minut på 3km! 15sek mer på plankan, 30 sek mer på jägarställning och 13 fler armhävningar! Vilken häftig känsla! ÄNTLIGEN går det framåt!”

Cecilia Andersson

”Fystestet avklarat! Löpningen gav mest förbättring, styrkan lite. Kul!”

Lena Ericson

”Tjoho… de här 5 veckorna i snömodd och kyla har gett resultat. Stor förbättring överallt. 1 minut bättre på 3 km jag är supernöjd. Ska faktist testa igen om 5 veckor. Skit kul :)))”

 


Kommentarer avstängda.