Stäng star

Runacademys blogg

Stort grattis Charlotta Fougberg!

Publicerad

Det är många som fortfarande inte känner till Charlotta Fougberg. Men efter den här sommaren lovar jag att det kommer ha förändrats. Charlotta är verkligen på gång med någonting stort. Charlotta är 3000m hinder löparen som det här året har gjort ett ytterligare stort kliv i sin utveckling som löpare. I lördags vann hon Lag-EM och är nu en blivande kandidat till EM-guld på 3000 meter hinder. Jag är djupt imponerad över hennes utveckling och hennes sätt att springa. Det finns inga tvivel utan hon bara kör.

Hon är inte heller som många av oss andra svenska löpare. Vi är något mer försiktiga i vår framtoning och vill inte sätta så hög press på oss själva innan start. Men det verkar som att Charlotta bara springer fortare ju högre krav hon sätter på sig själv. Innan start sade hon att hon skulle vinna. Hon infriade också det löftet med råge.

För mig är det extra peppande och motiverande att se henne springa. Vi är både nämligen lika gamla och när vi var yngre tävlade vi många gånger mot varandra. Framförallt kommer jag ihåg vår spurtkamp på världsungdomsspelen på 800m när vi var 18 år gamla. Redan då sprang hon loppet tufft och intensivt där hon drog från start till mål. Jag förlorade den gången med någon tiondel.

Det är verkligen inspirerande att denna vanliga svenska tjej som man en gång i tiden kunde utmana nu tävlar i högsta eliten i Europa. Det ska verkligen bli spännande att följa dig Charlotta mot EM i sommar!

Charlotta Fougberg kommer för övrigt även vara med som gästtränare på ett av höstens träningar i Göteborg. Det kommer garanterat ge extra inspiration och sporre.

Det är inte bara jag som för övrrigt är imponerande av Charlotta. HÄR kan ni läsas Wennerholms krönika i Aftonbladet!


Kommentarer avstängda.