Stäng star

Runacademys blogg

Thomas överträffade sig själv i Chamonix!

Publicerad

I somras följde Thomas Hedlund med på sin allra första löparresa med oss på Runacademy. Det blev en resa som gick långt över sina egna förväntningar där han fick bevisa för sig själv att han klarade mycket mer än vad han tror.

Till vardags driver Thomas företaget Acksen som jobbar med hälsodrivet ledarskap. Hur viktigt det är att tänka positivt och hur mycket ens tankar styr sina handlingar och sitt resultat är Thomas därav väl medveten om. Det här äventyret blev ändå ett riktigt prov på hur viktigt det är med rätt inställning.

– Jag får ståpäls när jag tänker tillbaka på det jag varit med om. Fantastisk natur, roliga människor och magisk traillöpning. Resan till Chamonix har givit så mycket inspiration och energi att fortsätta utmana mig själv i min träning och bli ännu starkare och bättre, säger Thomas.

Thomas hade tidigare ingen kontakt med Runacademy utan hittade resan via google. Han fastnade för Chamonix när han fick se de fantastiska bilderna och tyckte att det var dags för en resa där han fick prioritera sig själv.
– Jag bokade resan utifrån bilderna och kan erkänna att jag inte riktigt tänkt igenom att man behöver ta sig upp för bergen för att få möjligheten och njuta av utsikten. Sedan verkade Runacademy professionella och vana att ordna bra upplevelser så det som gjorde att jag bokade via dem, säger Thomas.

Thomas hade tidigare inte sprungit i bergen och det gav så klart en ny utmaning. Chamonix är dessutom vårt tuffaste resmål där det bjuds in till många höjdmeter i krävande terräng. Eftersom allt detta var nytt för Thomas så fick han kämpa redan från start. Han var ovan vid terrängen och vid värmen.

– På första långturen blev det tydligt att mina gnälliga tankar begränsade mig. Jag lade mycket fokus på hur jobbigt det var och tvivlade på om jag skulle orka hela vägen upp. Tittade hela tiden uppåt och fokuserade på hur långt det verkade vara kvar till toppen. Något som bidrog till gnället var den höga höjden och att pulsen stack iväg fort. Flåsade mycket och det tog lång tid att återhämta sig. Det var både en mental och fysisk utmaning jag stod inför, säger Thomas.

I början var det alltså tufft men genom att lägga fokus på att ta ett steg i taget och att vara här och nu så gav det extra kraft. Han insåg även att det gav energi att prata med kompisar i gruppen och det hjälpte att tysta de negativa tankarna och tänka på annat.

– Ju mer jag lyssnade på min kropp desto mer insåg jag hur stark den var och att jag klarade mycket mer än vad mina tankar sa. Ett särskilt starkt minne från resan är dag 2 då vi ska upp till sjön Lac Blanc. Det var magiskt att klara sig upp till 2300 meters höjd och inse att man klarade av det som hjärnan sade inte var möjligt. Att överkomma de utmaningar jag hade på vägen upp och få uppleva den utsikten. Tårarna rullade på kinderna av lycka, säger Thomas.

Thomas kom hem med en ny lärdom om sig själv och var väldigt stolt över att han klarade av totalt 6700 höjdmeter under de 5 dagar i Chamonix. Att kroppen klarar av mycket mer än vad man tror är en erfarenhet som han alltid kommer bära med sig och kan plocka fram i andra tuffa situationen.

– Redan efter 5 min på bussen hem så bestämde jag mig för att komma tillbaka till Chamonix nästa år. För att ordna riktigt bra upplevelser så krävs erfarenhet och lokal kännedom. Runacademy har detta och ger en unik fingertoppskänsla som resulterar i en mycket bra struktur och upplägg. Vill även lyfta fram coachernas erfarenhet, positiva inställning och att fokus inte ligger på tider och prestation utan att utmana sig själv, ha roligt och lära sig nya saker som gör att man utvecklas som löpare. Till dig som är osäker på om du klarar av en bergslöparresa vill jag bara säga ÅK. Runacademy’s erfarenhet, professionalitet och upplägg ger den trygghet och stöd som du behöver för att klara av detta, säger Thomas.

Vill du också hänga med oss på äventyr?
Läs mer om kommande resor. 


Kommentarer avstängda.