Stäng star

Runacademys blogg

Tips inför Tjejmilen!

Publicerad

På lördag är det dags för årets stora tjejlopp – nämligen Tjejmilen. En riktig folkfest där alla tjejer, unga som gamla får vara med.

Här kommer några tips som gör att loppet kommer gå mycket lättare!

1) Se till att du är ute i god tid innan start. Det kommer vara mycket folk och allt tar längre tid än vad man tror.

2) Uppvärmning ska inte underskattas. Det är viktigt att värma upp för att få en god känsla redan från start. Bra om du innan start dessutom kommit upp i flås och in i den så kallade andra andningen. Värm upp med lätt jogg/gång i 10min, tänj och gör gärna några löpskolningsövningar som t.ex. höga knän. En bra uppvärmning kommer göra att det känns mycket lättare att springa!

3) Räkna med att det kommer vara långa kötider till toaletten. Gå gärna i tid innan den blir för lång. Annars kan du göra som de flesta av oss som startar i elitledet – vi sätter oss i skogskanten.

4) Se till att du inte öppnar för fort. De flesta är övertaggade och det är så lätt att då öppna för hårt. Det räcker att du enbart öppnar några sekunder för fort för att du ska förlora mycket tid på slutet. Bättre att öppna lite för lugnt och öka än för snabbt och stumna.

5) Tjejmilen är en rätt tuff bana och det finns en del tuffa backar. Håll igen något när du springer uppför. Om du tar i för hårt är risken att du springer dig stum i backarna och kan förlora mycket kraft när det sen går utför eller plan. Håll igen och öka istället tempot när du springer nedför efter att ha nått toppen. Här har du oftast mer tid att tjäna!

6) Tänk på att du orkar mycket mer än vad du tror! När det känns tungt och slitsamt så har du mycket mer krafter kvar. Fortsätt kämpa du kommer att klara av det!

7) Om du springer milen över 50 minuter är det extra viktigt att du får i dig vätska. Speciellt eftersom det kommer vara varmt imorgon. Du kommer tjäna tid på att stanna och dricka ordentligt än att stressa.

8) Se till att ha roligt! Tjejmilen är i första hand en folkfest och det viktigaste är inte att vinna eller att springa fort – utan att njuta och ha skoj! Se till att du tar vara på känslan och atmosfären som du bjuds runt loppet!

Tre tjejer från Runacademy som kommer kriga i täten!

Det kommer vara tre starka elitlöpare från Runacademy IF på startlinjen på lördag som kommer att kriga om topplaceringarna. En mycket intressant start gör Johanna Bäcklund som just nu tränar för fullt inför VM. Hon ser Tjejmilen som en bra genomkörare i en del av hennes uppladdning inför det.

Vi har sedan Malin Starfelt som just nu tränar målmedvetet för Lidingöloppet och förra året sprang EM på maraton. Hon är nu extra taggad att springa ett snabbt lopp på asfalt efter att hon i somras provade på att springa AXA-Fjällmaraton. Vi ska sedan inte räkna bort Fanny Schulsted som överraskade stort i våras på Stockholm maraton med att komma på en tiondeplats.

Johanna Bäcklund och Fanny Schulsed är laddade inför lördag.

 

Malin Starfelt gör en spännande start på lördag

Vår hejaklack kommer att heja fram er!

Vi kommer dessutom vid omkring 7,5 km att ha en hejaklack som hejar fram alla er löpare. Spring därför gärna med en Runacademy t-shirt/linne så kan du räkna med några extra hejarop.

Stort lycka till er alla som springer på lördag!


Kommentarer avstängda.