Stäng star

Runacademys blogg

Träffa månadens medlem – Filip Wirefors!

Publicerad

För oktober månad blev det en delad seger mellan Filip Wirefors och Kristina Bingström då de fick samma poäng i Träningsrapporten.

Här får du nu därför träffa Filip och imorgon får du träffa Kristina i en egen intervju 🙂

Grattis till vinsten Filip, vad är din bakgrund som löpare?

Jag har alltid tyckt om träning, dock ej konditionsidrotter, så jag är ganska ny inom löpning. Jag började för ca ett och ett halvt år sedan, när min dåvarande flickvän talade sig varm om alla lopp hon sprang. Jag anmälde mig till Hässelbyloppet och tränade målmedvetet för att inte göra bort mig helt… Det gick så bra, och jag tyckte det var väldigt kul! Efter det är jag fast, och fann genast nya mål att jobba mot. Nästa år ska jag köra Vasaloppet, springa Stockholm Marathon och Lidingöloppet!

Hur länge har du varit med i Runacademy och hur tycker du det fungerar?

Jag började i Runacademys Löpargrupp i Hornstull, och därmed Online-tjänsten, i september i år. Jag kände att jag behövde förbättra min (obefintliga) teknik, och känner verkligen att jag har hamnat rätt! Har fått många fantastiska tips, och jobbar mig sakta men säkert mot en starkare löparkropp och ett finare löpsteg 🙂

Tips till andra medlemmar hur de får höga poäng i träningsrapporten.

Det som får mig att bli flitig med träningen, är främst två saker. Att sätta upp mål (främst i form av att anmäla mig till lopp), och att med jämna mellanrum mäta min prestation.

När det gäller målen så får de inte ligga för långt fram i tiden, max 3-4 månader till nästa lopp skulle jag vilja säga! Har sen i somras haft Stockholm Marathon som mitt stora mål, men det är ju så långt bort så jag väljer att ha Tunnel Run och Vasaloppet som delmål på vägen…

Sen gillar jag att springa med pulsband kopplat till min telefon, och min tränings-app (Oftast Strava). Detta är ett ypperligt sätt att följa upp hur jag förbättrar mig. Dels kan man följa upp sina träningspass med att titta på diagram och grafer, men framförallt kan man springa en favorit-sträcka med jämna mellanrum och se om man har förbättrat sig på den.

Att ha ett lopp som närmar sig eller att veta att jag snart ska testa mig på favoritsträckan igen, är två saker som verkligen får mig att ge mig ut på det där jobbiga intervallpasset! Men även vetskapen om att passet ger mig en poäng till, i träningsrapporten, är ju en fin sporre som inte ska förringas. 😉

20141121-132600-48360394.jpg

20141121-132600-48360138.jpg


Kommentarer avstängda.