Stäng star

Runacademys blogg

Tro på dig själv!

Publicerad

Känner du ofta att du inte kan? Det går inte? Du räcker inte till? Du är inte tillräckligt bra? Att allt känns hopplöst och även om viljan finns så känner du inombords att du ändå inte kommer att klara av det.

I vad vi än gör i livet, oavsett om det är ett lopp, ett viktig föredrag eller vad det nu än är, så kommer du aldrig lyckas om du inte tror på dig själv. Mycket av begränsningarna till vad du klarar av sätter du själv.

När vi tänker tankar som ”det går inte”, ”jag kommer aldrig klara det här”, ”jag är inte tillräckligt bra”, ”jag kommer inte orka” så tar hjärnan upp dessa negativa tankar och lägger större energi på det än att du ska prestera. Det kommer sänka dig och även om du egentligen hade fysiskt rätt förberedelser, så gör det att du mentalt inte blir redo.

En regel är att sluta tänka ”inte”. Varje gång du tänker ”jag kan inte”, ”jag vågar inte”, ”jag klarar det inte” så sätter du stopp för dig själv. Det är som att hjärnan hör inte mycket högre än något annat. Se till att du tillåter dig själv att aldrig tänka ordet inte.

Tänk istället:
”Jag kan”, ”Jag törs”, ”Jag klarar det här”, ”Jag vill”, ”Jag orkar”.

Dessa tankar kommer istället stärka dig och med dessa tankar kan du göra mirakel.


Kommentarer avstängda.