Stäng star

Runacademys blogg

Vår ledare John springer SM!

Publicerad

Nu i helgen så är de dags för SM i friidrott i Umeå. Med på startlinjen är bland annat vår egen John Börjesson som kommer vara ledare i Göteborgsgruppen i höst. För John så blir det hans först riktiga SM och faktiskt hans första banlopp! Det kommer bli spännande att följa.

 

Här delar han med sig om sina reflektioner inför loppet och vi låter John få ha ordet:

Till helgen springer jag mitt första friidrotts-SM i Umeå på distanserna 10000m och 5000m. Ett mästerskap är alltid häftigt och speciellt att springa när du vet att du står på startlinjen tillsammans med dem bästa i landet.
Jag har gjort det många gånger innan men då på orienterings-SM och skid-SM. Inom orienteringen har jag oftast varit på träningsläger veckor innan och tränat på relevanta kartor omkring där tävlingen ska avgöras, alltför att få terrängkännedom och hur kartan upplevs. Tjusningen med orienteringen är just att få resa runt med sina klubbkamrater och springa i olika terrängtyper på olika kartor runt om i världen.

Men nu är det friidrotts-SM. Jag vet hur banan ser ut. Den är 400m lång med fyra kurvor som ska avverkas i 25 varv. Det blir alltså 100 kurvor jag ska genomföra på 74sec per varv och sista på 73 för att springa sub.31, alltså under 31.00min som är mitt mål.  Jag har aldrig sprungit 10000m på bana och det ska bara bli spännande och kul.  Jag är väldigt glad att jag nu får åka upp till Umeå och springa SM!

Förberedelserna har varit bra senaste månaden. Jag har sprungit ett 5000m lopp på slottskogsvallen i Göteborg då jag sprang på 14.58.  Sen har jag varit nere på O-ringen i Kristianstad och sprungit orientering. Men nu så slipper jag kartan och det är bara att lägga gasen i botten och köra.

Nu kör vi!

ha det gött!

May the force be with you!

/ John

Det kommer bli riktigt spännande att följa John på SM. På fredag klockan 19:45 springer John 10 000m och på söndag klockan 11:35 blir det 5000m. Stort lycka till i helgen!

https://runacademy.se/wp-content/uploads/2014/06/john-logga.png

SM John


Kommentarer avstängda.