Stäng star

Runacademys blogg

Varning för bantningspillrerna som inte funkar

Publicerad

Något som gör mig rent av förbannad är falsk marknadsföring. Att företag påstår saker som det varken finns belägg för eller som rent av är rena lögner. Allt för att tjäna pengar på andras okunskaper och förhoppningar.

I viktminskningsindustrin finns det många exempel på detta då strävan efter snabba genvägar är stor. Ingen har väl lyckats undgå bantningspillrerna som sprids runt på Facebook. De dyker upp här och var och oftast låtsas vara en tidning som skriver om det. Allt för att det ska kännas mer äkta.

Oftast är det en ”journalist” från hälsa och stil som skriver att de har testat en produkt som de själva haft svårt att tro. Resultaten har sedan varit enastående och de har gått ner hela 14kg på bara en månad. Inte har de heller behövt göra några ändringar utan det har endast räckt att ta pillret.

Oftast har de olika kända personer som påstår sig använda produkten och nu senast säger de att Marie Serneholt använt produkterna, vilket knappast kan vara sant då hon väl aldrig varit särskilt stor?! De visar även för och efter bilder på Caroline Gynning där hon hade gått ner i vikt. Inte så konstigt då hon var gravid innan. Eller så visar de bilder på en person som påstås gått ner i vikt, men det syns tydligt att det inte ens är samma person.

Produkten som de säljer påstås vara kliniskt testad och öka fettförbränningen. Det sägs vara ett aktivt ämne som heter Garcinia Cambogia. Men på deras hemsida finns inga som helst referenser på studier.

Jag blev tvungen att då själv göra en undersökning och fann att allt bara är en lögn. Det enda som stödjer är studier på råttor som har visat en något ökad fettförbränning, men inte minskad viktminskning. Det som funkar på råttor är ingen garanti att det heller fungerar för människor. Det finns även några studier på människor men ingen visar signifikanta resultat. I en studie visades till och med negativ effekt och gruppen som åt placebo gick istället mer ner i vikt än gruppen som åt de aktiva ämnet. Här kan du läsa mer om forskningen på det aktiva ämnet.

Med det här inlägget vill jag därför varna för den här typen av produkter. För att gå ner i vikt behöver du ändra din livsstil och det finns inga genvägar. Dessa piller kommer enbart göra dig besviken och något fattigare.

Företaget som ligger bakom produkterna är inte ett svenskt företag som står på sidan utan ett amerikanskt som heter biotrimlabs. Med tanke på att de säljer produkterna på nätet och inte är ett svenskt företag så är det svårt för våra myndigheter att stoppa dem.

Sprid gärna detta vidare så inte fler blir lurade.

De påstår bland annat att Marie Serneholt och Caroline Gynning använt produkterna, vilket knappast kan vara sant. Att man sedan går ner i vikt efter en graviditet är väl knappast heller något mirakel?

20140727-171247-61967059.jpg

Och här påstås Jennifer ha gått ner 10kg på 5 veckor. Det ser inte ens ut att vara samma person?

20140727-171659-62219899.jpg


Kommentarer avstängda.