Här kommer middagstips från oss på Runacademy! Vi är flera här på kontoret som gillar att laga och äta vegetariskt. Det indiska köket bjuder på stort utbud av vegetariskarätter med mycket grönsaker och kryddor!
Här kommer en klassiker – Aloo Gobi
I denna rätt är basen potatis och blomkål som kryddas med spiskummin, kardemumma, gurkmeja och koriander.
Ingredienser:
6 kokta potatisar
1 blomkålshuvud
2 msk hackad färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
3 tomater eller 2 dl krossade tomater
2 dl vatten
2 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
1 tsk gurkmeja
2 msk torkad koriander
1 krm cayennepeppar
1/2 krm kardemumma
salt
Gör så här:
Finhacka vitlök och ingefära
Tärna potatis och dela blomkålen i mindre bitar, hacka tomaterna
Blanda alla kryddor i en skål
Fräs vitlök och ingefära någon minut i en gryta, tillsätt sen kryddor och låt fräsa ytterligare några minuter.
Lägg i potatis, blomkål och tomat, häll på vatten och låt koka ihop i ca 10 minuter
Smaka av med salt
Servera med ris, sallad, yoghurt och mango chutney! MUMS!