Stäng star

Runacademys blogg

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund.

Vilken kick av att springa på bana!

Publicerad

Är du less på att springa på is, kyla och snö? Ett tips är att då gå in på en friidrottsbana för att springa. En del friidrottsbanor är öppna för allmänheten medan andra banor kräver att du tävlar för en idrottsförening som t.ex. för oss på Runacademy IF. Om du är sugen så är det bästa att ringa och kolla vad som gäller.

Idag har vi sprungit i Sätrahallen i Stockholm. Vi körde totalt 16st 200m intervaller med 30 sekunder vila. Ett pass som ni som springer med vårens löpargrupper kommer att få prova på.

Att springa på bana blir något helt annat än annan löpning och det blir mycket lättare att hålla ett högre tempo då underlaget ger ett bättre frånskjut och lite studs till själva löpsteget. Under vintermånaden när det är svårt med fäste så kan det vara perfekt att ibland få ta sig inomhus och kunna trycka ifrån i ett högre tempo.

Men framförallt så är det väldigt roligt att springa på bana. Framförallt för att det blir en annan känsla och jag upplever att det även är lättare att ta ut sig och utmana sig själv när man springer på bana. Även om jag fick jobba på riktigt hårt för att försöka hänga med snabba Johanna och Amanda så log jag inombords för varje intervall. För mig var det att komma tillbaka till gamla tider då jag som ung tävlade och sprang mycket på bana.

För er som aldrig har provat att springa på bana så kan det vara svårt att förstå tjusningen med att springa varv efter varv på en bana på 200m. Det är ju kanske inte så omväxlande. Men det handlar som sagt mest om att man får ett annat studs i löpningen som ger en lättare känsla. Det är verkligen något speciellt och för att förstå så borde du prova på.


Kommentarer avstängda.