Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Fem tips för att få till träningen i julstressen

Publicerad

Känner du dig stressad inför jul, har du mycket att stå i så här dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan? Ja, det är lätt hänt så här års. Därför vill vi dig fem tips på hur du ändå får in träningen, trots lite julstress!

tjej springer i snön

1) Träna korta, intensiva pass
Ett pass behöver inte vara på en timme för att ge effekt, på endast 20 minuter kan du göra mycket! På vår onlinesida hittar alla medlemmar många olika pass som du kan köra och vi lovar garanterad puls!

2) Lek med barnen
Under ledigheten vill vi umgås med våra nära och kära så mycket som möjligt. Har du barn som tar mycket tid så häng med dem ut i leken! Gör lekfulla stafetter eller varför inte en enklare hinderbana? Lovar att det är väldigt uppskattat av barnen som dessutom ger dig bra träning!

3) Ställ inga krav
Intervaller och härliga långpass är fantastiska, men känn inte att du alltid måste ge 100% när du tränar. Huvudsaken är att du rör på dig! Kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av! Även om du bara har 10 minuter över för träning är det bättre än att inte träna alls!
Kör allt ihop sig totalt så du inte får till träningen en dag – se till att du åtminstone tar trapporna istället för hissen eller tar en extra promenad. Det ger mer än vad du tror!

4) Morgonträning
När man är ledig vill man ofta hitta på så mycket som möjligt och skapar ofta många planer som involverar hela familjen. Det blir väldigt lätt att man skjuter sin träning till senare på dagen och slutar ofta med att den rinner ut i sanden. Se därför till att riva av ditt träningspass direkt på morgonen innan dagen och alla planer kommer igång!

5) TV-stretch
Under julen är det härligt att sitta och mysa framför TV:n tillsammans med familjen. Passa på att utnyttja tiden framför TV:n med ett behövligt stretch pass för kroppen! Perfekt sätt att slå ihop nytta med nöje!

Vad är ditt tips för att få till träningen under julledigheten?


Kommentarer avstängda.