Februari 06, 2019
Therese Forsberg

Vi lämnade ett snöstormigt Sverige och kom till ett soldränkt Gran Canaria. Under den första dagen blev det mest inboning på rummen i hotellet, en sightseeinglöpning runt byn för att hitta till affär, bankomat och apoteket.

Några tog också chansen att få en extra liten tur upp på en närliggande klippa ovanför havet, poolen inspekterades och vi fick en liten presentation av alla glada löpare och ledare.

Kvällen avslutades med en middagsbuffe på hotellet och en hel del prat.

Den första hela dagen bjöd på fantastiska vyer över Gran Canarias högland – hissnade stup och häftiga lavaformationer. I tre olika grupper tog vi oss längs kammen mellan Cruz de Tejeda och Artenara. Korten som togs var många liksom lyckliga leenden i solen. Löpningen var fin på underlag mestadels av jord.

Efter lunch i bergen tog oss bussen tillbaka till hotellet där vi körde ett kort men jobbigt styrkepass med efterföljande stretch.

Med en rejäl middagsbuffe i magen kommer nog de flesta att somna mätta och belåtna och fyllda av förväntan inför turen upp till öns högsta topp på tisdagen – Pico de la Nievas.

Tisdag morgon börjar mellan halv 8 och 8 då vi träffas nere i matsalen för frukost. De flesta är, trots en rejäl middag, ganska hungriga igen. Det tar en massa energi att hålla igång hela dagen i bergen och idag väntade ytterligare en dag med en hel del både uppför och nerför! På frukostmenyn finns det mesta man som svensk brukar äta  – med undantag av gröt och kokt ägg.

Vid 9-snåret träffas vi igen för busstransfer upp i bergen. Det tar oss dryga timmen som fördrivs med prat, fina vyer och en och annan “nicka till”.

Och idag var den dagen vi skulle bestiga Gran Canarias högsta berg – Pico de las Nievas som med sin väderstation på toppen är ett iögonfallande blickfång vida omkring. “Snötoppen” är 1949 meter hög och härifrån kan man se stora delar av ön.

Det var soligt och det blev fort varmt då vi klättrade upp längst två olika vägar, en lite längre och en något kortare variant, mot toppen. Vi fick på nära håll se härjningarna efter den stora skogsbranden i september 2017 som spred sig över 2800 hektar. Läskigt!

Lyckliga löpare klättrade den sista klippan upp på toppen för obligatorisk fotominne! “Yes” – we did it! Vi tittade på en hänförande utsikt och spanade mot Roque Nublo dit vi ska senare i veckan men såg också i ett disigt fjärran Spaniens högsta berg, ett snöigt Teide – 3718 meter hög, borta på Teneriffa.

Fikapausen blev dock lite kylslagen i blåsten och de flesta ville ganska snart fortsatta neröver på riktigt fina och lättlöpta stigar.

Hemma vid hotellet igen tog några få tappra själar chansen att få några extra nedjoggningskilometer i benen bort till “våran” klippa mot havet. Några valde att ta några längder i bassängen och några valde att bara slappa i solen vid poolen eller på rummen. Av dom som valde löpningen var det även några som valde att förlänga med två extra backar för en dusch och ännu en middagsbuffe med trevligaste sällskapet.

En helt vanlig dag på läger med Runacademy!

Comments are closed.

Bloggarkiv:
Fler inlägg från bloggen: