Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Personlig träning för dig som är senior

Publicerad

När vi åldras påverkas vår kropp på många olika sett. Både våra skelettmuskler, hjärtat och balanssinnet påverkas. Därför har vi lanserat ett helt nytt träningsupplägg för dig som är 65 år och äldre så att man kan förbättra eller bibehålla en god livskvalité.

Fram tills vi är omkring 60-70 år är förändringen på vår muskler relativt liten. Men efter det kan man se en mer drastisk försämring av musklernas metabolism, minskad muskelmassa och försämrad nervlogisk funktion. (1)

I musklerna sker också en ökad inlagring av fett och bindväv. Framför allt ser man en försämring på de snabba muskelfibrerna och detta ger en försämring på explosiv styrka som kan göra det på sikt svårt att ställa sig upp från en stol, gå i trappor samt att hela kroppen blir långsammare i allt arbete. (2)

Har du ett mindre aktivt liv ökar risken för att drabbas av olika sjukdomar så som osteoporos, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar. En försämrad muskelfunktion ökar också risken för olyckor så som fall eller lyftolyckor. Inaktivitet leder också till att kroppen åldras snabbare. Därför är det extra viktigt att som senior fortsätta träna för att bromsa åldrandet påverkan på kroppen. Vi lanserar därför ett helt nytt Personlig tränings-upplägg för dig som är 65 år och äldre och därmed senior.

Dessa effekter kan du få av träning:

 • Med hjälp av träning kan du minska nedbrytning av muskelmassa och i stället öka din muskelstyrka.
 • Förhindra nedbrytning av skelettet vilket minskar risken för benbrott vid exempelvis fall.
 • Förbättrad minne, uppmärksamhet och psykisk hälsa.
 • Förbättra hjärtats kapacitet vilket ger ökad ork.
 • Bibehålla en bra balans.
 • Bibehålla rörlighet i muskler och leder.
 • Ökad energi och ork i vardagen.
 • Minskad smärta.
 • Minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
 • Förbättrad sömn.
 • Förbättra humör och ökar välbefinnandet.

Välkommen på Personling träning!

Det är aldrig för sent att komma igång och träna och oavsett ålder kan man göra förbättringar. Med hjälp av träning kan förbättra eller bibehålla en god livskvalité samt fortsätta springa även som äldre.

Vi erbjuder därför anpassad personlig träning tillsammans med någon av våra hälsopedagoger och personliga tränare för dig som senior till ett förmånligt pris vardagar mellan klockan 10:00-15:00 för 800 kr/ tillfälle. Vi tränar allsidigt, varierat, både kondition, styrka och balans med anpassad träning. Träningen kan ske både inomhus i vårt gym eller utomhus utifrån era önskemål. Är ni flera som vill träna tillsammans? Priset blir då på 300 kr extra per pass och person. Observera att du inte behöver vara igång med löpningen för att boka träning hos oss.

Läs mer och boka in personlig träning här!

Källförteckning:
1. The Physiology and Biochemistry of Skeletal Muscle Atrophy as a Function of Age. E. Carmeli, A. Z. Reznick1
2. Functional benefit of power training for older adults. T. Hazell, K. Kenno, J. Jakobi (2007)


Kommentarer avstängda.