Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Testa på reflexbana

Publicerad

Innan du tänt din lampa är allt tillsyntes helt mörkt och svart, ingen kan ana att mitt där i den mörka skogen döljer sig små reflexer. Du tänder din lampa och plötsligt dyker en helt perfekt uppmarkerad löpslinga upp, mitt framför dig, och rakt in i den djupa skogen. Det är en otroligt mäktig känsla att springa obanat i mörkret, men det stora frågan är: Har du vågat prova springa en reflexbana än? 

Under höst- och vintertiden är det många som ogillar löpning, det är mörkt och man kanske inte kan springa sin favoritrunda lika lätt som i dagsljus. När det är mörkt är det många som söker sig till upplysta elljusspår, medan andra väljer gymet och ställer sig på löpbandet istället. Men nu vill vi tipsa om reflexbana, ett perfekt sätt att springa på mjukt underlag även när mörkret lagt sig. Att springa med hjälp av pannlampa har många fördelar.

Utmana mörkret med reflexbana

I våra löpargrupper har många av våra orter valt att passa på att springa en reflexbana som ett av sina extrainsatta pass, vilket är ett riktigt kul sätt att löpträna i mörker. Med en pannlampa på huvudet kan du springa i reflexbana i skogen utan bekymmer, du behöver inte vara rädd att springa fel eftersom någon annan har redan varit där och rekat en bana åt dig genom att sätta upp små reflexer i skogen som du lätt följer med hjälp av lampans sken. Det kan hända att du har sprungit i ett och samma skogsområde massor av gånger men när mörkret har lagt sig kan en välkänd stig kännas helt annorlunda mot i dagsljus, i praktiken blir det som en helt ny bana.

En helt ny värld öppnar upp sig, det är du och reflexerna. Det blir lite som skattjakt, du har sett en reflex och plötsligt dyker en till upp och sen ytterligare en, en till och en till…

Tips för dig som vill prova springa reflexbana

  • Sök gärna på internet om det finns en reflexbana i närheten där just du bor! Är den uppsatt av en klubb/förening så hör med klubben så att reflexerna är uppdaterade och banan är intakt. På äldre banor kanske reflexer har trillat bort eller inte är lika tydliga.
  • Du behöver ingen super-pannlampa. Visst är det så att ju bättre lampa, desto starkare ljussken. Men idag är även de lite billigare lamporna ett bra alternativ. Vi kan tipsa om Lumonite som erbjuder många bra lampor i olika priskategorier. Är du medlem i Runacademy har du även ett fint medlemserbjudande med 15% hos Lumonite.
  • Spring gärna med en vän så blir det både ljusare, lättare, roligare och mer tryggt!

Här är bilder från några orter som sprungit reflexbana under hösten

Eskilstuna

Malmö

Tumba

Sundsvall

Östhammar

Östersund

 


Kommentarer avstängda.