Allt det här har vi hunnit med på vårens träningar!

Therese Forsberg juni 18, 2017

Vilken vår vi haft med massor av roliga träningspass där vi kämpat ihop i vått och torrt. Men som allt roligt måste det ta slut – iallafall fram tills i september då vi startar upp höstens löpargrupper!

I vår har vi haft löpargrupper på 36 orter runt om i landet och vi har även slagit deltagarrekord i löpargrupperna. Här vill vi passa på att rikta ett stort tack till alla ni drygt 2400 personer som sprungit med oss och förgyllt våra vardagskvällar samt även alla våra fantastiska ledare runt om i landet! Ni är alla så viktiga för oss och tillsammans blir vi starkare och snabbare löpare.


Men vad har vi hunnit med den här våren? Kanske minns ni bara denna veckas svettiga pass? Men vad gjorde vi egentligen på det andra träningspasset, eller det sjätte? Här kommer sammanfattningen av vårens träningar!

Under de tre första passen delar vi in oss i grupper utifrån om man är ny hos oss och de som har tränat med oss förut. Nya deltagare får därför en mer grundläggande kunskap till löpteknik och får lite mjukstart i träningen, medans de som tränat med oss tidigare hoppar direkt på intervallträning.

PASS 1 – LÖPTEKNIK

På det första passet får alla som springer med oss för första gången lära sig om grunderna i löpteknik – ett mycket lärorikt och nyttigt pass som hjälper dig att bli en bättre löpare. Löptekniken följer sedan med oss genom hela terminen då vi bl.a. under uppvärmningen jobbar med den genom löpteknikövningar.

För de som tränat med oss tidigare erbjuder vi på det första passet istället kortare intervaller där vi fokuserar lite extra på löptekniken.

lund grupp

Lund

lund löpteknik

Lund

borås team challenge

Borås

PASS 2 – LÖPSKOLNING OCH INTERVALLER för nya deltagare, samt TEMPOINTERVALLER för fortsättningsgruppen

Nya deltagare fortsätter sin djupdykning inom löptekniken med att träna olika löpteknikövningar i form av löpskolning, samt får även springa och förstå syftet med intervaller.

Fortsättningsgruppen springer den här veckan lite tuffare, något längre, intervaller.

borås löpteknik

Borås

solna speedrun

Solna

kungsholmen

Kungsholmen

PASS 3 – BACKTEKNIK för nya deltagare, samt UTMANANDE BACKINTERVALLER för fortsättningsgruppen

Nu får nya deltagare lära sig rätt teknik för att springa både uppför och utför backar. De får även springa sig rejält trötta genom några avslutande backintervaller!

Fortsättningsgruppen får springa backintervaller av olika längd och får jobba med både flåset och benstyrkan.

kalmar backe.jpg2

Kalmar

kalmar backteknik

Kalmar

mölndal löpstyrka backe

Mölndal

PASS 4 – TEAM CHALLENGE

Nu slås nya deltagare samman med fortsättningsgruppen och för att skapa en bra lagkänsla inleder vi därför med att köra tillsammans i “lag”. Däremot är de inte speciellt mycket fokus på tävlingsmomentet som att man ska peppa varandra inom laget! Här utmanas man t.ex. att köra olika styrkeövningar, stafettlöpningar och backintervaller och det är ett väldigt allsidigt pass.

borås team challenge.jpg2

Borås

solna team challenge

Solna

södermalm team challenge

Södermalm

PASS 5 – TRAILRUNNING

I det här passet letar vi oss in i skogen och får lära oss mer om traillöpning och hur man bäst bemästrar terrängen. För första gången har vi nu på vårterminen lagt in två trailpass på samma termin eftersom vi märkt att det är så uppskattade. Skogen är populär helt enkelt!

farsta grupp -trailpass

Farsta

skellefteå trail

Skellefteå

västerås trailutmaning

Västerås

PASS 6 – LÖPSTYRKA I BACKE

Nu kombinerar vi olika löpteknik och styrkeövningar i backe med rena backintervaller. Detta är ett suveränt pass för att träna upp din löpteknik såväl som löpstyrka. Kan det ha varit det tuffaste passet den här terminen?

hammarby sjöstad backe

Hammarby Sjöstad

huddinge löpstyrka

Huddinge

jönköping löpstyrka

Jönköping

kalmar löpstyrka backe

Kalmar

linköping löpstyrka i backe

Linköping

PASS 7 – TRÖSKELINTERVALLER MED FARTÖKNING

Tröskelintervaller är ett nyckelpass för alla som vill förbättra sig på längre distanser, men tröskelpass kan göras på väldigt många olika sätt. Här lär vi oss varför tröskelträning är viktig och hur du lär dig hitta rätt fart.

borås tröskel

Borås

farsta tröskelintervaller

Farsta

hammarby sjöstad tröskel

Hammarby Sjöstad

huddinge tröskel

Huddinge

PASS 8 – SPEEDRUN INTERVALLER

Nu lär vi oss att springa i olika fart då vi blandar korta intervaller med något längre intervaller. Ett fartfyllt och kul pass!

sundsvall.jpg7

Sundsvall

täby speedrun

Täby

uppsala speedrun

Uppsala

östermalm speedrun

Östermalm

PASS 9 – TRAILBANEUTMANINGEN

Terminens andra trailpass var en form utav hinderbana i skogen. Vi använder variationen som redan finns i naturen för att skapa en bana där du måste variera fart, steglängd och planera din framfart på bästa sätt!

göteborg trail

Göteborg

hammarby sjöstad trailbana

Hammarby Sjöstad

umeå gänget

Umeå

växjö trailbanan

Växjö

PASS 10 – KOMBINATIONSPASSET

I det här passet blandar vi tuffa backintervaller med tröskelintervaller på platt underlag för att få ett riktigt varierat pass.

eskilstuna kombinationspasset

Eskilstuna

jönköping kombinationspass

Jönköping

södermalm kombination

Södermalm

växjö kombinationspasset

Växjö

PASS 11 – SNABBHETSUTHÅLLIGHET PÅ FRIIDROTTSBANA

Passet på friidrottsbana återkommer i olika skepnader varje termin och brukar alltid vara uppskattat! Här får vi lära oss fördelarna med att springa på friidrottsbana och att hålla ett något högre tempo än vad man är van vid.

hammarby sjöstad bana

Hammarby Sjöstad

hammarby sjöstad bana.jpg2

Hammarby Sjöstad

malmö banpass

Malmö

malmö banpass.jpg2

Malmö

norrköping bana

Norrköping

växjö banpass

Växjö

PASS 12 – PYRAMIDEN

Här får vi lära oss att disponera våra krafter väl då vi springer intervaller av olika längd och fart. På det här passet avslutar vi även med några coreövningar som hjälper till så att du håller en bra löpteknik.

falun pyramiden

Falun

kungsholmen core pyramiden

Kungsholmen

linköping pyramiden

Linköping

skellefteå pyramid

Skellefteå

trollhättan pyramiden

Trollhättan

PASS 13 – SURPRISING HILL

Vårt sista ordinarie pass för terminen är en riktig genomkörare där vi bjuder på många överraskningar både i form av styrkeövningar, backlöpning och korta, snabba intervaller på platt underlag.

gävle surprising hill.jpg2

Gävle

lycksele surprising hill

Lycksele

malmö surprising hill

Malmö

västerås surprising hill

Västerås

IMG_3309.JPG

Södermalm

IMG_3315.JPG

Södermalm

Utöver terminens 13 ordinarie pass har vi även två stycken extrainsatta pass som har infallit antingen på en helg eller övrig vardagsmorgon eller kväll. 

EXTRAINSATT PASS 1 – MYSPASSET

På myspasset får vi lära oss att njuta av löpningen och att vänja kroppen vid att hålla igång under en längre tid i sträck. Här har våra ledare hittat de finaste rundorna på respektive ort och vi håller oss i mesta möjliga mån i skogen så att passet blir behagligt och skonsamt för kroppen.

farsta myspass

Farsta

jönköping myspass

Jönköping

kalmar myspass

Kalmar

karlskrona myspass

Karlskrona

kungsholmen myspass

Kungsholmen

malmö myspass

Malmö

visby myspass

Visby

EXTRAINSATT PASS 2 – MYRLÖPNING, SANDLÖPNING alternativt VATTENLÖPNING

Att springa i myr eller i vatten är väldigt skonsam träning för kroppen och därför en bra alternativ träningsform till vanlig löpning. Det är dessutom väldigt jobbigt och roligt!

borås myr

Borås

falun myrlöpning

Falun

farsta myr

Farsta

skellefteå myr

Skellefteå

växjö myrpass

Växjö

östersund myr

Östersund

lund sand.jpg2

Lund

lund sand

Lund

halmstad sand

Halmstad

15 roliga och utvecklande pass senare är vi nu starkare och snabbare än i början av året. Håll nu igång träningen under sommaren och så ses vi igen till höstens löpargrupper som startar i September!

Om du inte kan hålla dig tills dess så arrangerar vi bland annat ett häftigt löparläger uppe i Grövelsjöfjällen i Dalarna i slutet av augusti dit vi fortfarande har några platser kvar. I stockholm startar vi även upp en Lidingöloppskurs för dig som ska springa 15 eller 30km och vill ha specifik träning inför loppet. Kursen startar den 15 augusti och innehåller 7 träningstillfällen.

I Stockholm erbjuder vi även löpteknikkurser, företagsträningar och personlig träning inom löpning!

En en gång – TACK för den här terminen!


comments powered by Disqus