Stäng star

Runacademys blogg

Alla är välkomna till vårens löpargrupper!

Publicerad

Det är många som tror att man måste vara duktig och erfaren löpare för att delta i våra löpargrupper. De jämför sig kanske med ledarna som ofta är välmeriterade och tror att man även som deltagare måste vara på den nivån. Självklart är fallet inte så. Men det gör att många hör av sig till oss och undrar om de kan vara med fast de varken springer fort eller långt. Svaret är självklart JA! I våra löpargrupper är alla välkomna att vara med!


I löpargrupper är det en stor blandning på deltagarna både i ålder och nivå. Det finns nybörjare såväl som riktigt snabba löpare och allt däremellan. Det är även en väldig blandning på åldrarna. De flesta är mellan 30-50 år, men vi har även äldre och yngre deltagare. Vi har faktiskt haft deltagare på över 70 år och en annan på 12. Det är blandningen som ger extra mångfald och gör att det blir ännu roligare.

Många kommer till oss för att de vill komma igång med löpträningen samt lära sig mera om löpteknik och intervaller. De flesta springer lite då och då men skulle inte kalla sig riktiga löpare. Oftast blir det samma runda i samma tempo men nu vill de få inspiration på hur träningen kan varieras. En del springer flera tävlingslopp per år medan andra precis har kommit igång med träningen och ett tävlingsmål känns långt borta.

Även om vi har olika bakgrund och erfarenheter så för löpningen oss samman. Tillsammans blir det mycket roligare!

Vill du också träna med våra löpargrupper?

LÄS MER OM VÅRENS LÖPARGRUPPER


Kommentarer avstängda.