Stäng star

Runacademys blogg

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund.

Det är något unikt med att springa i fjällen!

Publicerad

Att springa i fjällen är verkligen en upplevelse och någonting helt annat mot en vanlig löprunda i skogen. Man får en helt annan energi av de fantastiska vyerna och det är utmanande på ett annat sätt att ta sig uppför backar och att ta sig utför brantare partier. Att springa i fjällen ger löpningen en helt annan dimension.

Det är stor skillnad på att springa i fjällen i jämförelse med att vandra. När du springer har du oftast lätt packning och kilometrarna går mycket fortare. Du hinner på så sätt se mer och så händer det mycket mer. Att bara vandra kan annars bli lite segt, men när du springer behöver du vara mer fokuserad på stenar, rötter och på det som kommer framför dig. Det gäller att springa med snabba och lätta steg med stor koncentration.

För att förstå tjusningen med att springa i fjällen så behöver du uppleva det själv. Det är svårt att förstå om man inte gett det en chans. Ett sätt att ge det en chans är att följa med oss till Grövelsjön i slutet av augusti. Grövelsjön ligger i norra Dalarna och fördelen med dessa fjäll är att det är relativt lättlöpt. På bara en kvart kommer man upp på fjället och det är inte alltför stenigt som det ofta är i fjällen högre upp i vårt land. Fjällen i Grövelsjön är därför en perfekt start för dig som aldrig sprungit i fjällen.

Vi delar in oss i mindre grupper
På vårt löparläger i Grövelsjön är alla nivåer av löpare välkomna att följa med. Vi kommer att dela in oss i mindre grupper där vi har de som är mer eller mindre nybörjare med löpning där vi varvar vandring med jogg till de som är mer erfarna och kör en långrunda på närmare 40km. Alla är välkomna att vara med oavsett nivåer. Vi har några platser kvar så har du ännu inte sprungit i fjällen, ta chansen att följa med och ge det en chans!

Här kan du läsa mer om vårt löparläger i Grövelsjön.

Bilder från förra sommaren när vi sprang en fin tur i Grövelsjön!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer avstängda.