Stäng star

Runacademys blogg

Fem tips på hur du blir effektivare på att jobba hemifrån!

Publicerad

Många av oss tvingas nu att jobba hemifrån. Det är så lätt att tappa fokuset och få in semesterkänslan när man är hemma. Eller att man börjar städa, tvätta och fixa med vardagliga saker. Här kommer därför några tips på hur du blir effektiv när du jobbar hemifrån.

1. Se till att du håller ungefär samma tider som förr. Starta dagen när du brukar och ta lunch på lunchtid. Det är lätt att ta en sovmorgon som gör att man sedan blir något bekväm resterande dagen och lunchen blir först långt på eftermiddagen. Det är fortfarande viktigt med rutiner. Försök därför att hålla samma rutiner som tidigare och se till att framförallt komma upp på morgonen. Det är även viktigt att du har en fast tid för när du slutar så det inte blir att du jobbar lite hela tiden under dagen.

2. Sätt inte bara på dig myskläder och gå kvar i pyjamasen hela dagen. Det är så lätt att då hamna i en känsla av att vara ledig. Byt om och gör dig ordning som om det är en vanlig arbetsdag så får du en bättre känsla av att det nu är vardag.

3. Se till att du kommer ut under dagen. Om du jobbar hemifrån är det lätt att bli inne hela dagarna och det gör dig trött och seg. Det blir inte heller någon naturlig vardagsmotion om du inte behöver ta dig någonstans. Se därför till att du därför ändå tar dig ut på en löptur eller promenad under dagen. Ett förslag kan vara att starta morgonen med att gå en promenad på 10-15 minuter för att ta dig till ”jobbet” och sedan avsluta dagen med en kort promenad för att verkligen känna att jobbdagen är slut.

4. Lägg en plan för vad du ska få gjort under dagen. Det är faktiskt lättare att bli effektiv om du har några mål att checka av som ska bli gjorda innan dagens slut.

5. Det är så lätt att se småsaker som behöver göras i hemmet. Plötsligt har man städat hela hemmet, diskat och tvättat men faktiskt inte jobbat särskilt mycket. Om du har svårt för att undvika vardagssysslor när du jobbar så se till att göra ordning så mycket som möjligt kvällen innan så det inte finns en massa andra måsten som stör.


2 kommentarer
  1. Bra jobbat Nu förstår jag varför chefen vill ha video samtal han vill se att man har gått upp och tagit av sig pyjamasen Dessutom säger han att företagets olycksfallsförsäkring bara gäller när man sitter framför datorn inte om man är ute på en löptur
    Ha en bra dag

    Björn