Stäng star

Runacademys blogg

Fördelar med triset i styrketräningen!

Publicerad

Har du testat att göra triset på dina styrkepass? Att göra triset är både tidseffettiv och mer varierad styrketräning för att utveckla styrkan.

Tjej som tränar styrketräning

Men vad är då triset?

I ett triset tränat du tre övningar på rad med kort eller ingen vila mellan varje övning. Oftast gör man cirka 3 varv av ett triset.

Vad är fördelarna med triset?

Fördelarna med triset är att du kan här kan jobbar med samma muskelgrupp. Tillexempel knäböj kombinerat med utfallsteg och höftlyft. Övningarna stimulerar benmusklerna men eftersom vi alternerar övning så belastas benen på olika sätt. Att göra triset gör att vi ofta orkar några fler repetitioner och får en större total träningsvolym i passet vilket stimulerar muskeltillväxt.

Man kan också göra triset där man alternerar muskelgrupper. Då får du gärna göra lite extra tunga övningar. På så sätt blir träningen effektiv då du har genomfört en tung benövning kan göra en överkroppsövning och under själva den övningen får benen vila.
styrka, styrkepass

Testa Runacademys triset-pass

Vi har nu utvecklar ett styrkepass med triset om du enkelt kan göra hemma. Du hittar passet på Runacademys onlineträning. Läs mer och bli medlem här!


Kommentarer avstängda.