Stäng star

Runacademys blogg

Grattis till topp-placeringar på Lidingöloppet

Publicerad

I helgen avgjordes Lidingöloppet 30 km och Runacademy fick synas längst fram i täten genom våra löpare från Uganda. De överraskade många genom att komma tvåa och trea i hög konkurrens med flera av Sveriges bästa löpare.

Vi har under flera år stöttat @the_uafa som hjälper utsatta ungdomar i Uganda till att få ett drägligare liv via idrotten. Så häftigt att se att det vi bidragit med gett så stor effekt! Oscar, som idag kom trea, var t.ex som 15 åring föräldralös och levde på gatan. Tack vare vårt stöd fick han boende och mat via @the_uafa som gjort det möjligt för honom att satsa på löpningen. Idag kom han alltså trea på Lidingöloppet 30 km och är endast 19 år!

I vintras gjorde vi dessutom en insamling via våra magutmaning som resulterade i ett bidrag på över 70 000kr till @the_uafa – pengar som nu bl.a. gett möjlighet till att dessa killar nu har kunnat tagit sig till Sverige för att springa Lidingöloppet – och som de sen gjorde det! Så stort tack till er ALLA som gjort denna resa möjlig!

Killarna har aldrig tidigare varit utomlands och i Uganda har de inte funnits några lopp de senaste två åren pga pandemin, så ingen visste vad de gick för. Rutin är något som också saknas. De ställde sig vid fel startgrupp vid starten och sprang åt fel håll i början. Ändå kunde de jobba sig upp till täten, imponerande! Inte heller hade de koll på banan, aldrig tidigare tagit gel och sportdryck samt missade nästan att äta frukost på morgonen. Så har mycket kvar att lära. Fantastiskt skoj att det ändå gick så bra och att de imponerade så stort.

Stort tack oxå till @miss_ndiwa som startat @the_uafa helt ideellt som nu gör det möjligt för dessa ungdomar att få tävla internationellt.


Kommentarer avstängda.