Stäng star

Runacademys blogg

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund.

Hälften av platserna har gått åt till vårt löparkonvent!

Publicerad

Lördagen den 14 April arrangerar vi för tredje året i rad Runacademys stora löparkonvent.  Redan har hälften av plasterna gått åt så om du vill vara säker på en plats är det bra att anmäla sig nu!


Vad kan du förvänta dig av dagen?
Du kan förvänta dig en massa inspiration och löparglädje. Under dagen kommer du dels att få lära dig mer om löpteknik, träningslära, styrketräning, yoga och samtidigt ta del av spännande föreläsningar. Du kommer att vara full av inspiration och löparglädje efter dagen.

Vem kan vara med?
Alla är välkomna att vara med. Det spelar ingen roll om du är helt nybörjare till löpning eller om du har tränat under en väldigt lång tid. Vi har något för alla!

Hur kommer det att gå till?
Du kommer att få anpassa dagen helt efter dig då du själv väljer vilka föreläsningar, workshops och träningspass som du vill vara med på.  Omkring tre veckor innan Löparkonventet kommer du att få ett mejl där du väljer dina pass som du vill gå på. Dagen kommer att starta 9:15 och avslutas 16:45.


Föreläsningar

På cykel från Sverige till Nya Zeeland 


Ann Johansson har under två års tid cyklat över 37 000km och genom 27 olika länder för att på helt egen hand ta sig till Nya Zeeland. Det här är en inspirerande och spännande föreläsning där Ann berättar om sitt äventyr och om hur det är att resa som ensam kvinna genom länder som Ryssland och Iran.

Föreläsningen hålls av Ann Johansson


Hur påverkas kroppen av träning och av det vi äter?

Kan det vara en fördel att springa på tom mage innan frukost? Är det viktigare med intervaller än att springa distans? Och vad händer egentligen med kroppen när vi tränar? Hur kan det du äter sedan påverka dina träningsresultat? Detta och mycket mer kommer Petra Kindlund att belysa med fokus på träningsfysiologi och näringslära.

Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är utbildad näringsfysiolog från Karolinska, PT och löpcoach.


Så lyckas du med din träningsplanering!

Hur lägger du upp träningen för ett milslopp kontra ett maraton och hur ser träningen ut under olika perioder fram till målet? Vilka är nyckelpassen för att utvecklas och nå dina mål?

Föreläsningen hålls av Johanna Bäcklund som är en av Sveriges främsta elitlöpare. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare och löpcoach.


Träningspass och workshop

Workshop i Löpteknik
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik där du också får en individuell videoanalys. Med några enkla justeringar kommer löpningen att kännas mycket lättare.

Workshop: Spänst och löpskolning
I det här passet får du prova på många olika övningar som både kommer förbättra din spänst, snabbhet så väl som löpteknik.

Workshop: Styrka för löpare
Vilka muskelgrupper är viktigast som löpare att träna upp? Hur ska du som löpare på bästa sätt träna upp sin styrka? I denna workshop får du lära dig hur.

Workshop: Mot toppen! 
I det här passet får du lära dig hur det blir lättare att nå erövra riktigt tuffa och branta backar både utför så väl som uppför. Du kommer att få en hel del användbara tekniktips som kommer att hjälpa dig som gillar att springa i tuff terräng med tuffa backar.

Workshop: Corestyrka och höftkontroll för löpare
En starkmage, rygg och höfter bidrar till en bättre löpteknik och att du håller dig skadefri. I denna workshop får du lära dig hur du tränar upp din corestyrka på bästa sätt för att gynna löpningen.

Workshop: Löpning för nybörjare
Vad ska du tänka på när du är nybörjare och vill komma igång med löpningen? Här kommer vi ge dig praktiska och teoretiska tips på hur du lyckas att komma igång med löpningen. Alla deltagare kommer även att få ett träningsprogram för nybörjare.

Yoga för löpare
Yoga är ett bra komplement till löpning för att förbättra rörlighet och kroppskontroll. Det här passet introducerar dig som löpare till yoga med några av de vanligaste yogapositionerna.

Crosspasset
I detta pass får du lära dig hur du på ett effektivt sätt kan kombinera styrketräning med löpintervaller. Det blir en blandning av crossfit, friidrott och löpträning.

En rolig fartlek
Utmana dig själv genom en fartlek där du får prova på att springa i olika farter.

Tuffare träningspass – Överraskningspass
Vi avslutar dagen med ett gemensamt överraskningspass där vi blandar både styrketräning med löpning. Kommer bli mycket energi och pepp.

Ett mer detaljerat schema kommer cirka 3 veckor innan löparkonventet där du då kommer kunna anmäla dig till vilka pass som du vill delta på.

 

 

IMG_0673.JPG


Allt detta ingår:

– Alla träningspass och workshop under dagen
– Inspirerande föreläsningar
– Lunch på Quality hotel Friends
– Goodiebag med allt möjligt smått och gott

För dig som inte är bosatt i Stockholm har vi även ett fördelaktigt boendeförslag på Quality Hotel Friends!

Pris för hela dagen: 995 kr (medlemmar 945 kr)

Pris för dig som vill övernatta: 1545 kr med plats i dubbelrum (medlemmar 1495 kr). Enkelrumstillägg på 345 kr. Vill du bo en extra natt kostar plats i dubbelrum 550 kr och enkelrum 895 kr.


Anmälan:

Du anmäler dig via formuläret nedan. Din anmälan är bindande och genom din anmälan så godkänner du även våra villkor


Bilder från tidigare löparkonvent

IMG_7725.JPGIMG_7716.JPGIMG_7719.JPGIMG_0654.JPGIMG_0674.JPG


Kommentarer avstängda.