Stäng star

Runacademys blogg

Håll igång med löpträningen i vinter med hjälp av Runacademy

Publicerad

Det är vanligt att under vinterhalvåret lägga löpskorna på hyllan och ha ett uppehåll i löpträningen. Uppehållet kan pågå under flera veckor eller rentav månader. Det finns inget fel i att träna någon annan träningsform under en period. Det som är viktigt att ha i åtanke är att efter ett uppehåll så kommer inte löpformen vara exakt samma som innan uppehållet. Du får då räkna med att till våren starta med en lång uppförsbacke och successivt och försiktigt sätta igång igen.

Löpningen är en färskvara
Ett vanligt misstag är att man under vinterhalvåret knappt springer något alls. Sen på våren börjar man med en gång att springa på precis samma sätt som innan vintern kom. Kroppens tålighet för löpningen har minskat och risken finns att man då drabbas av en skada. Vill du utvecklas i din löpträning gäller det att ha kontinuitet i löpträningen. Du behöver därför underhålla musklerna och konditionen även under vintern!

Vill du slippa starta vårens löpning i uppförsbacke? Eller vill du få mer motivation till löpningen i vinter? Upplever du kylan, snö och is som ett hinder för dig att löpträna?
Många upplever att det känns svårt att komma igång igen till våren. Vanligt är också att motivationen till löpningen minskar när vintern kommer. Kyla med is och snö ställer till det för många. Många upplever också att det är svårt att få till bra kvalitetspass ute under vintern. Oavsett vad det är som hindrar dig från att springa eller träna som du vill i vinter så kan vi hjälpa dig! I veckans tema denna vecka på våran medlemssida kommer vi ge er en massa tips så att du ändrar din inställning till vinterlöpning. Med hjälp av rätt utrustning och kunskap kommer du kunna hålla igång med löpningen hela vintern. Det kommer göra dig till en ännu bättre löpare till våren och sommaren. Vi har passen som gör att du får till kvalitet i träningen även på vintern!

Så häng med i veckans tema på Runacademys medlemssida!

Läs mer om medlemssidan här!

 

 


Kommentarer avstängda.