Stäng

Runacademys blogg

Fördelarna med att springa på vintern

Publicerad

Många som löptränar tar en paus under vintern eller minskar drastiskt på antalet löppass. Vi på Runacademy vill peppa er att hålla igång med löpträningen hela vintern! Hänger du med på vårat år 2017:s Winter Camp kommer du få en extra push i din vinterträning. Som deltagare i Winter Camp lovar vi dig stora förbättringar i kondition och styrka på bara fem veckor.


Här är fördelarna med att springa på vintern!

– Kontinuitet i löpningen gör dig till en bättre löpare
Planerar du att springa lopp i vår och sommar gör vinterlöpningen att det är större chans att du når dina mål. Vinterlöpningen kommer göra så att du är i bättre form.

– Du blir mentalt starkare
Att springa i mörker och kyla tycker många kan kännas jobbigt. Men att ändå ta sig ut stärker din viljestyrka. Är du med i vårat Winter Camp kommer vi på måndag och onsdagskvällar vecka 2 till vecka 7 göra olika typer av intervallpass. Du kommer då tillsammans med andra deltagare bli peppad och puschad av oss ledare till att ta i det lilla extra jämfört med om du skulle träna själv.

– Du håller dig friskare
Sjukdomar sprids lättare inomhus. Tränar du utomhus håller du dig lättare frisk och kan slippa den där ofrivilliga pausen i träningen som en förkylning kan ge.

– Frisk luft ger ökad energi och välmående
Att ta en löptur ute är mer uppiggande jämfört med att springa inomhus. Det blir också mer mysigt att krypa ner i soffan efter ett löppass ute.

– Snölöpning ger extra motstånd
Springer du ute hela vintern kommer du säkerligen få springa på snö förr eller senare. Snölöpning är riktigt stärkande för våra benmuskler! Snön ger bra motstånd och du får ett starkt löpsteg.

– Varierande underlag
Att springa på varierande underlag är stärkande för kroppen. Snölöpning är dessutom väldigt skonsamt för kroppen.

– Annorlunda löpupplevelse
Har du snö där du bor ger snön ett annorlunda landskap vilket ger dig en annorlunda löpupplevelse

pass 11 sundsvall.jpg3

Winter camp 2017!

Alla är välkommna att vara med i vårat Winter Camp 2017 i Stockholm. Campet är ett utmärkt sätt att få en bra start i träningen på året. Under 5 veckor kommer vi på Runacademy hjälpa dig att göra stora förbättringar. Träningspassen kommer att vara både löpträningspass ute med utgångspunkt från Liljeholmskajen och styrkepass inomhus i Klamparhallen på Kungsholmen. Du kommer få varierad, tuff,  effektiv och skonsam träning!

Läs mer om Winter Camp 2017 här!


Kommentarer avstängda.