Stäng star

Runacademys blogg

Hör Anns spännande historia på vårt löparkonvent!

Publicerad

Vår nya medarbetare på Runacademykontoret, Ann Johansson, bär på en väldigt spännande historia. Inte nog med att hon har en bakgrund som framgångsrik medeldistanslöpare som ung utan hon har dessutom under de senaste åren varit ute på ett imponerande cykeläventyr!

Ann sa upp sig från sitt dåvarande jobb, och begav sig ut på en cykeltur som varade i två år där hon cyklade över 37000 km och genom 27 olika länder för att på egen hand ta sig till Nya Zeeland.


På vårt löparkonvent i Stockholm den 14 april kommer Ann att hålla en inspirerande och spännande föreläsning där hon berättar om sitt äventyr och om hur det är att resa som ensam kvinna genom länder som Ryssland och Iran. Ni kommer att få höra en historia som handlar om förkärleken till äventyr och att bryta invanda mönster.

Ann på sin cykel vid en saltsjö i Australien


På löparkonventet kommer du även att kunna inspireras av flera andra föreläsningar som hjälper dig i din träning.

Föreläsning: Hur påverkas kroppen av träning och av det vi äter?

Kan det vara en fördel att springa på tom mage innan frukost? Är det viktigare med intervaller än att springa distans? Och vad händer egentligen med kroppen när vi tränar? Hur kan det du äter sedan påverka dina träningsresultat? Detta och mycket mer kommer Petra Kindlund att belysa med fokus på träningsfysiologi och näringslära.

Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är utbildad näringsfysiolog från Karolinska, PT och löpcoach.


Föreläsning: För att lyckas måste man våga misslyckas

Den här föreläsningen handlar om att våga följa sina egna drömmar, spränga gränser och om att våga tro på sig själv. Det är en inspirerande och personlig föreläsning av Petra Kindlund där hon delar med sig av sin resa. Hon kommer berätta om hur Runacademy en gång i tiden startades och om hur hon då vågade säga upp sig från en fast tjänst för att starta ett eget företag utan någon direkt plan eller budget. Hon kommer även berätta om hennes erfarenhet av prestationsångest och hur hon har tacklat det för att våga tävla på alla distanser från 60 m till ultra på 90 km.

Föreläsningen hålls av Petra Kindlund som är grundare av Runacademy, utbildad näringsfysiolog från Karolinska, PT och löpcoach.


Föreläsning: Så lyckas du med din träningsplanering!

Hur lägger du upp träningen för ett milslopp kontra ett maraton och hur ser träningen ut under olika perioder fram till målet? Vilka är nyckelpassen för att utvecklas och nå dina mål?

Föreläsningen hålls av Johanna Bäcklund som är en av Sveriges främsta elitlöpare. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare och löpcoach.


Förutom föreläsningarna erbjuder vi givetvis en mängd olika träningspass och workshops under den fullspäckade dagen på Löparkonventet. Vad sägs om följande upplägg:

Workshop i Löpteknik
I detta pass går vi igenom grunderna i löpteknik. Med några enkla justeringar kommer löpningen kännas mycket lättare.

Workshop: Spänst och löpskolning
I det här passet får du prova på många olika övningar som både kommer förbättra din spänst, snabbhet så väl som löpteknik.

Workshop: Styrka för löpare
Vilka muskelgrupper är viktigast som löpare att träna upp? Hur ska du som löpare på bästa sätt träna upp sin styrka? I denna workshop får du lära dig hur.

Workshop: Backlöpning kombinerat med traillöpning
I det här passet får du lära dig springa backe uppför och utför med god teknik, samt lära dig mer om traillöpning.

Workshop: Corestyrka och höftkontroll för löpare
En starkmage, rygg och höfter bidrar till en bättre löpteknik och att du håller dig skadefri. I denna workshop får du lära dig hur du tränar upp din corestyrka på bästa sätt för att gynna löpningen.

Yoga för löpare
Yoga är ett bra komplement till löpning för att förbättra rörlighet och kroppskontroll. Det här passet introducerar dig som löpare till yoga med några av de vanligaste yogapositionerna.

Crosspass
I detta pass får du kombinera olika styrkeövningar för löpare med löpintervaller.

Löpskolning och plyometrisk träning
Ett pass där vi fokuserar på en massa olika löpskolningövning och där du även får lära dig mer om plyometrisk träning.

Tuffare träningspass – Backutmaningen
Backträning är en effektiv träningsform som både gör dig starkare och snabbare. Här kommer du utmanas att med god teknik ta dig upp för backen.

Tuffare träningspass – Fartlek
Utmana dig själv genom en tuff fartlek där du får prova på att springa i olika farter.

Tuffare träningspass – Överraskningspass
Vi avslutar dagen med ett gemensamt överraskningspass där vi blandar både styrketräning med löpning. Kommer bli mycket energi och pepp.

Ett mer detaljerat schema kommer cirka 3 veckor innan löparkonventet där du då kommer kunna anmäla dig till vilka pass och föreläsningar du vill delta på.

ALL INFORMATION OM LÖPARKONVENTET!


Kommentarer avstängda.