Stäng star

Runacademys blogg

Hur bra måste man vara för att springa med vårens löpargrupper?

Publicerad

Tiden går fort och snart är det bara tre veckor kvar till vårens löpargrupper startar. Vi har fått många frågor om hur bra man måste vara för att kunna vara med. Här kommer svaret!

I våra löpargrupper vill vi att alla ska kunna vara med. Det ska inte spela någon roll om du är nybörjare eller erfaren löpare. Alla ska kunna springa med oss!


För att lyckas med detta så delar vi in oss i tre grupper under träningarna:

BAS – För dig som är nybörjare eller haft ett längre uppehåll. Vi kör något lättare träningar tillsammans och på de första passen varvar vi jogg med gång på uppvärmningarna.

MEDEL – För dig som tränat löpning ett tag och klarar av att jogga en mil utan att stanna. I denna grupp kommer vi ha något fler och längre intervaller. Vi joggar från start på uppvärmningen men ändå i långsam takt så alla hänger med.

TUFF – För dig som är van löpare och vill ha extra utmaning på träningen. Här kommer passen att vara lite tuffare med längre intervaller och pådrivningar från ledarna! Räkna med en hel del utmaningar.

Du behöver heller aldrig oroa dig över att du skulle sänka en grupp eller hamna efter. Oftast joggar vi lugnt cirka 1-2 kilometer (beroende på vilken grupp du är med i) tillsammans till ett ställe där vi utgår ifrån under hela passet. När vi väl kör igång intervallerna kommer du på så sätt kunna springa i din egen takt och behöver inte känna dig orolig att du skulle bli lämnad eller sänka gruppen!

Så alla ni erfarna löpare, såväl som nybörjare – ni är ALLA välkomna till vårens löpargrupper!

Läs mer om vårens löpargrupper

norrköping


Kommentarer avstängda.