Stäng star

Runacademys blogg

Hur fungerar vårens löpargrupper?

Publicerad

Syftet med vårens löpargrupper är att sprida löparglädje genom att lära ut hur löpningen kan varieras. Det är så lätt att alltid springa samma sträcka i samma tempo, vilket blir varken roligt eller utvecklande i längden.

Under en termin med oss får du lära dig hur löpningen kan varieras och du får testa på en massa olika former av löpning där inget pass är något annat likt. Du kommer få testa på olika intervaller, backe, trail och springa på friidrottsbana. Alla träningspass har även stor fokus på löpteknik och under det allra första passet kommer vi gå igenom löptekniken mer på djupet.

Till våra träningar är alla välkomna att vara med. Det spelar ingen roll hur fort du springer eller hur långt du klarar av att springa. Vi anpassar träningarna så att alla kan vara med och brukar även delas in i olika grupper baserat på nivå.

Träningspassen är omkring 60-75 minuter och startar oftast med en långsam jogg för att bli varma i kroppen och fortsätter sedan med olika löpteknikövningar. Efter uppvärmning går vi vidare till en kvalitédel där vi oftast höjer tempot och utmanar oss själva något mer. I grupp är det så mycket lättare att pressa sig då man blir extra peppad av alla andra. Vi avslutar sedan passet med att varva ner i långsam jogg och stretchar.

Efter passet kommer du känna dig så nöjd över dig själv och det brukar vara en härlig stämning på träningarna. Att springa tillsammans i grupp är mycket roligare.

Läs mer om vårens löpargrupper


Kommentarer avstängda.