Stäng

Runacademys blogg

Hur mycket bättre kan du bli på 5 veckor?

Publicerad

Fem veckor är egentligen inte en särskilt lång tid. Ändå kan man göra en stor skillnad på sin fysiska form under endast fem veckor. Just detta vill vi bevisa i vår vinterutmaning!

Utmaningen startar nämligen med fystester som mäter både din uthållighet samt styrka i ben och core. Uthållighetstestet är ett konditionstest där man tar tid på 3 km, samt styrketester i form av plankan och jägarvila. Det mest intressanta blir att sen få mäta sin förbättring under dessa veckor. Det kommer dessutom ge en stor motivation att försöka förbättra sig själv!

Stor förbättring

Vid tidigare års vinterutmaning gjorde deltagarna fantastiska framsteg där gruppen i snitt förbättrades hela 65 sekunder på 3000 m löpning samt orkade stå både plankan och jägarställningen över hela 30 sekunder längre. Det är en jättestor förbättring både i uthållighet och styrka på bara 5 veckor! Du som är nybörjare i utmaningen kommer enbart köra styrketester.

Det ska bli väldigt spännande att nu få följa våra deltagare i årets utmaning. Även om det är mitt i vintern så kommer vi bevisa att det är fullt möjligt att utvecklas både sin styrka och uthållighet! Tänk att vi nu är närmare 700 deltagare som hänger med, verkligen skoj att det är så stort intresse Det går fortfarande bra att anmäla sig, utmaningen kör igång på v. 5!

Läs mer om vinterutmaningen


Är du redan säker på att du vill hänga med? Nedan kan du anmäla dig till vinterutmaningen!


Kommentarer avstängda.