Stäng

Runacademys blogg

Äntligen dags för styrkeutmaningen

Publicerad

På måndag den 1:a januari kör vi igång med vår styrkeutmaning! Du hänger väl med och utmanar dig själv på tre veckor med härlig styrketräning? Ta chansen och fokusera extra mycket på att bygga styrka som du kommer att ha nytta av när du springer mer framåt våren. Utmaningen håller på v. 1-3.

Amanda

Många löpare slarvar med styrketräningen vilket kan göra att man lättare blir skadad och inte får samma utveckling i sin träning. Nu i vinter är det en perfekt tid att fokusera extra mycket på att bygga styrka som du kommer att ha nytta av när du springer mer i vår. I denna utmaning kommer vi därför att fokusera på att bygga en stark och allsidig kropp som gör att du får en bra grund. Vi lovar – efter 3 veckor kommer du bli både starkare, tåligare och smidigare.

Utmaningen startar direkt efter nyår den 1 januari och pågår till den 21 januari. Efter avslutad utmaning har du en extra vecka att göra klart passen till 28 januari.

Hur kommer utmaningen att fungera?

– Vi kör 3 pass i veckan, ett kortare på 20 min och två längre på 30-40 min.
– Fokus på övningar som är extra bra för löpare. I alla pass jobbar vi med enbart kroppen som redskap.
– Passen kommer att successivt bli något tuffare för varje vecka i takt med att du också blir starkare.

Vi kör på två olika nivåer!

Nivå 1 – För dig som är ny för styrketräningen och vill komma igång. Innehåller tre pass per vecka samt ett extra valbart pass.

Nivå 2 – För dig som är van vid styrketräning och få mer utmanande pass. Innehåller tre pass per vecka samt ett extra valbart pass.

Vinn grymma priser!

Om du genomför alla pass i utmaningen senast 21 januari har du chans att vinna grymma priser.
Vi lottar ut följande priser direkt efter avslutad utmaning:

  • Tröja från Craft.
  • Plats i vinterutmaningen.
  • Löparjacka från Craft.

Kommentarer avstängda.