Stäng star

Runacademys blogg

Löpteknik gör din löpning effektivare och minskar skaderisken

Publicerad

  
Många tror att det bara är att springa och eftersom att det är naturligt så behöver vi ingen övning på hur det ska göras korrekt.  Men det är helt fel. Det är nämligen inte naturligt för kroppen att börja springa vid senare ålder när man största delen av livet har suttit still, gått promenader och tagit några löpsteg då och då. Många som börjar med löpning vid senare ålder har därför svårt att få till en bra löpteknik och behöver öva på det.  Har man däremot sprungit regelbundet som barn har man generellt också ett mer naturligt och bättre löpsteg, men det försämras om man inte upprätthåller det.

Att utveckla sin löpteknik har många fördelar. Du får ett mer ekonomiskt steg som gör att din energi används på rätt sätt och på så vis blir du snabbare. Att springa lättare och fortare gör löpningen roligare! Med en bra löpteknik minskar du även skaderisken och till på det ser du snyggare ut i spåret! 

Idag hade vi både avslut på en löpteknikkurs och start på vår absolut första fortsättningskurs i löpteknik.

Det är väldigt inspirerande för oss att se att våra deltagare utvecklas och lär sig så mycket på dessa tre tillfällen. När de får se sig själv springa genom våra videoanalyser har de lättare att ta till sig vad de skall ändra på och utvecklas mer. Vi har även mycket individuell feedback som gör att man hela tiden blir påmind vad man skall utveckla. Allt detta gör att deltagarna känner sig redo att själva gå hem och praktisera det och senare kan komma tillbaka och lära sig mer. 

Vill du också utveckla din löpteknik? Vi har ett fåtal platser kvar till kursen i juni. Här kan du läsa mer och göra din anmälan. 

Vi kommer sedan ha både nya löpteknikkurser och fortsättningskurser efter sommaren. 

  


Kommentarer avstängda.