Stäng star

Runacademys blogg

Lyckad vecka på Gran Canaria!

Publicerad

Nu börjar veckan på Gran Canaria att gå mot sitt slut och tiden har bara runnit iväg. Det har varit ett riktigt lyckat läger där vi alla kommer åka hem med ömma och trötta ben men samtidigt också vara riktigt nöjda över den här veckan.

Framförallt kommer vi nog alla komma hem full av ny inspiration, nya vänner och fått en extra träningsboost. Under veckan har det bjudits på all form av väder som regn, storm, dimma, strålande sol och allt däremellan. Men det är just så det är att vara i bergen. Vädret kan ändra sig snabbt. Idag bjöds det på den absolut tuffaste dagen med enbart regn och dimma, men det är ingen som klagar. Istället bitar man ihop och ler. Vilken lycka att få med sig ett sånt positivt gäng!

Här kommer en kort sammanfattning om vad vi hunnit med i veckan:

Torsdag
Vi kom sent på onsdag och lägret startade inte först på allvar på torsdagen med vår första tur. En tur där vi i dimma tog oss till Gran Canarias högsta topp och såg väl egentligen ingenting. Men vädret blev bättre och senare under dagen bjöds det på sol. Turen blev på omkring 3-4 timmar där vi varvade gång med jogg.

På eftermiddagen blev det extra skönt med SPA på hotellet som vi sedan har gjort varje dag. Hotellet har ett riktigt lyxigt och bra SPA avdelning. Sedan blev det löpteknik med extra fokus på traillöpning och hur man ska springa i denna terräng. Det blev många aha-upplevelser.

(null)

(null)

(null)

Fredag
Den här dagen bjöds det på fantastiskt väder med strålande sol. Vi njöt till fullo. Blev en tur på omkring 3-4 timmar som utgick direkt från hotellet.

På eftermiddagen bjöd vi på ett pass med extra fokus på rörlighet och core. Framförallt är det nyttigt att få jobba med rörligheten då man får rätt stela och trötta muskler av att springa i denna terräng.

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördag
Idag var det löpvila då alla var så trötta i sina ben. Startade därför dagen med ett styrkepass och åkte sen till Las Palmas för lite strandliv. Det var dock ingen sol så blev inte så mycket bad. En del åkte till gamla stan för att kolla på en karneval medan några av oss tog en långpromenad. På kvällen blev det middag med massa spanska specialiteter.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Söndag
Den här dagen bjöds det på veckan längsta tur där vi var ute i närmare 6 timmar. Det var många som slog sina egna begränser och klarade av så mycket mer än vad de trodde var möjligt. Turen startades i dimma men avslutades med solsken. Vilken underbar dag som det blev!

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag
En något lättare dag som startade med en kortare bergsutmaning. Vi ledare hade snitslat en bana upp till en närliggande kulle som var cirka 1,5km och 200 höjdmeter. Här fick deltagarna verkligen utmana sig själva upp till toppen och springa upp så fort de bara orkade och kände för. En del sprang sig riktigt trötta medan andra nöjde sig att vandra upp.
Segraren var inte den som var snabbast upp utan den som var närmast den tid som de hade fått gissa i förväg.

Sedan bjöds det på cocktail lunch med en massa olika smårätter. Riktigt trevligt och gott. Dagen fortsatte med föreläsning och styrkepass. Det blev med andra ord en späckad dag även om det inte blev någon längre löptur, något som kan vara bra för att orka med veckans sista tur.

(null)

(null)

(null)

(null)

Tisdag
Sista dagen bjöds det som sagt på regn och dimma. Men det gjorde inte så mycket då planen var att springa på Gran Canarias enda riktiga urskog. Det är verkligen häftigt att springa i Tamadaba parken med pinjeträd full av skägglava. Skogen har även en massa mjuka och fina stigar som bjuder in till riktig löparglädje.

Dagen har sedan varvats av med ett återhämtningsdag och nu snart väntar en riktig god avslutningsmiddag.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vill du också följa med oss på ett läger?
Vi har fortfarande platser kvar till våra läger i Kroatien i slutet av april/maj, Stockholms skärgård under Kristihimmelfärd och till de svenska fjällen i Grövelsjön i slutet av augusti. Vår kommande resa till Prag Halvmaraton har varit full sedan länge och sommarens nyhet till Alperna blev precis fullbokad. Så det gäller att bestämma sig snart om du vill följa med på något av våra andra läger.

Läs mer om våra resor och läger


Kommentarer avstängda.