Stäng star

Runacademys blogg

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund.

Nu är längdskidorna på!

Publicerad

Just nu har jag fruktansvärd träningsvärk i ljumskarna, mina armar värker och benen är extra trötta Anledningen är att jag just nu befinner mig i Grövelsjön och åkt en del längdskidor.

Jag har dock inte åkt särskilt långt men har man inte åkt på väldigt länge så verkar det inte berövas så mycket. Det blir helt klart andra muskler som får jobba när man åker längdskidor och det känns. Jag har väl sedan inte heller haft något perfekt fäste och det gör ju också sitt. Det har räckt med 14km längdtur båda dagarna och längre än så skulle nog min kropp inte just nu klara av med tanke på hur jag nu mår.

Trots träningsvärk så är det så fridfullt och skönt i fjällen. Igår bjöd det på strålande sol på turen och idag var det faktiskt första gången som jag åkte längdskidor tillsammans med min lillasyster Lotta som bor här uppe.

Tystnaden är total och förutom skidåkning behöver man inte göra så

 mycket mer. Det är skönt och nyttigt att bara får vara. Mycket bullar har det också blivit. Min lillasysters man Maxime äger här uppe Grövelsjöns fjällbageri och det gör de godaste bullarna och bästa brödet jag ätit. Om du är här uppe någonting måste du besöka det!

Imorgon väntar sen en lugn jul med min mor, min syster och med Maxime. Tror det inte heller ens blir någon träning. På julafton brukar min kropp få vila och just nu känns det behövligt.

Hoppas ni också njuter lite extra över jul och tar hand om varandra!


En kommentar