Stäng star

Runacademys blogg

Nu är våra ledare redo att coacha er!

Publicerad

För oss är det viktigt att våra ledare är väl förberedda när de ska ta hand om er i höstens löpargrupper. Av den anledningar har vi i helgen haft två fullspäckade dagar med utbildning av våra ledare. Den är också viktig för att säkerställa en hög kvalite på våra träningar.

Utbildningen höll till på Quality Hotel Friends i Solna och har varit intensiv men väldigt rolig. Alla våra ledare som går denna utbildning blir även diplomerade löpcoacher av oss.

Två dagar kan låta som en kort tid men vi har hunnit med väldigt mycket. Lördagen startades med en kort introduktion följt av föreläsning med Mikael Mattsson om träningslära. Vi tycker det också är viktigt att våra ledare kan grunderna om träningslära och fysiologi så de kan förklara för er varför vi gör vissa intervaller och så vidare.

På eftermiddagen var det fokus på löpteknik och ett till pass om träningslära och fysiologi med forskaren Mikael Mattsson. Sedan väntade ett nytt pass som deltagarna kommer få köra med er i höst och så fick de känna på hur det är att bli coachade själva. Det kan vara nyttigt att känna på att bli coachad själv för att sedan kunna coacha andra.

På söndagen har vi fokuserat mest på ledarens roll och på vilket sätt man blir en bra ledare. Hur ska man hålla ihop en grupp som är på olika nivåer och hur man ska göra för att få alla att känna sig sedda. På eftermiddagen var det ett tufft pass med hela 3 timmar praktiskt.

På eftermiddagen gick vi ännu mer igenom löpteknik i backe uppför och utför samt i trail. Vi fortsatte med att öva på att jogga så man får med hela gruppen och att ge feedback. Sedan har vi gått igenom alla olika löpteknikövningar som ni kommer få prova på i höst. Hela utbildningen avslutades sedan med att coacherna själva fick öva på att coacha varandra på intervaller.

Nu är alla så taggade på att få coacha er. Nästa vecka så kör vi igång. Ni har väl hunnit anmäla er till höstens löpargrupper?

Några bilder från helgen:

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer avstängda.