Stäng star

Runacademys blogg

Nu introducerar vi både löpskolning och intervaller!

Publicerad

Första veckan i löpargrupperna klarade ni av med briljans! Den här veckan kommer vi att skruva upp svårighetsgraden något när vi introducerar löpskolningsövningar och intervaller för samtliga deltagare. Ni som har tränat med oss tidigare har redan rutin på detta och ni kommer därför att utmanas ytterligare!

När du är inloggad på vår medlemssida hittar du en utförlig beskrivning av passet under Veckans Intervallpass


Syftet med veckans pass är att introducera nya medlemmar till löpskolning, varför ska man göra löpskolning och dess fördelar samt introducera intervallträning och varför dessa är så bra att köra. Fortsättningsgruppen att fortsätta utveckla sin löpteknik, koordination och löpekonomi.

Men vad är löpskolningsövningar?

Det är olika övningar som vi använder oss av för att träna in den ”nya” löptekniken vi fått lära oss genom att överdriva löpsteget på olika sätt. Det är ju inte helt enkelt att vänja kroppen vid nya rörelsemönster och därför hjälper dessa övningar till att förstärka rörelsemönstret och på så sätt hjälpa till att omprogrammera sättet vi rör oss på.

Varför kör vi löpskolningsövningar?

  1. De hjälper dig att få till en högre frekvens och ett bättre löpsteg.
  2. Du övar upp din koordination och får en bättre kroppskontroll.
  3. De stärker upp alla småmuskler som du behöver för att orka springa snabbt och skadefritt, framförallt i vader och vrister.

Att köra några löpskolningsövningar är bra som en del av en uppvärmning inför ett tuffare pass eller under en joggingtur och vi rekommenderar att du gör övningarna minst en gång i veckan. I löpargrupperna kommer vi varje vecka att lägga in några löpskolningar som en del av uppvärmningen så där kommer du automatiskt att påminnas om löptekniken och vi ser till att du gör övningarna korrekt!

Ha så roligt på veckans pass!


Kommentarer avstängda.