Stäng star

Runacademys blogg

Nu öppnar vi anmälan till vår löparresa i Chamonix!

Publicerad

Välkommen att följa med oss till en storslagen löparresa till hjärtat av alperna i form av den världskända alporten Chamonix i Frankrike. Det här är en resa för dig som gillar storslagen natur och att få uppleva det där extra. Vi reser den 4-8 juli 2018.

Boka innan den 5 november och få 1000 kr i rabatt på resan! Medlemmar har ytterligare 300 kr i rabatt.

Vi kommer att resa till franska Chamonix som är en av de mest storslagna orterna i Alperna med bland annat Europas högsta berg Mont Blanc inpå knuten. Orten är känd bland traillöpare och vandrare världen över och några av världens största traillopp som Mont Blanc Marathon och Ultra Trail Mont Blanc utgår från just Chamonix. Orten är ett mecka för er som gillar storslagen natur och det är faktiskt fler besökare här på sommaren än vad det är på vintern.

Det är även enkelt att ta sig till Chamonix. Från Sverige är det endast en flygresa på cirka 2,5 timme till Charmonix och enbart cirka 1 timmes transfer från Geneve till Chamonix.


Boende

Vi kommer att bo på ett charmigt hotell uppe i bergen cirka 1,5 kilometer utanför Chamonix. Redan inpå husknuten finns flera av stigarna som vi kommer att springa på och precis i närheten finns tåg och bussar som tar oss till de olika platserna som vi kommer att röra oss på. På hotellet kommer vi bli serverade frukost, lunch och middag vilket också ingår i priset. En kväll kommer vi däremot äta middag ute i Chamonix.

hotellet

Vi kommer att bo på ett mysigt hotell nära Charmonix och nära till många av de stigar som vi kommer att springa på.


Vem kan följa med?

Denna löparresa vänder sig till dig som uppskattar att springa i vacker natur och att uppleva häftiga miljöer. Terrängen är på flera ställen ganska teknisk och utmanande så vi kommer att kombinera löpning på de lättlöpta bitarna med vandring i de mer krävande partierna. För att följa med behöver du inte vara särskilt snabb som löpare men du ska vara beredd på att vara ute långa dagar. Vi kommer att delas in i olika grupper och springa i ett lugnt tempo där vi emellanåt stannar för att fika och njuta av de vackra utsikterna. För de mer erfarna löparna kommer vi även att erbjuda en grupp som håller något högre tempo.

En stor fördel med just alperna är att man enkelt kan komma åt kommunikationer som linbana, tåg och buss, vilket gör att det är enkelt att förkorta turerna om du känner behov av det. För att få ut mest av resan rekommenderar vi att du klarar av att jogga 10 kilometer utan att stanna och har en viss vana vid att springa i teknisk terräng.

Du kommer även vara i trygga händer med vår lokala guide Alain Bustin samt våra duktiga ledare från Runacademy.

13568791_10100476302299376_3722935149068373436_o

Petra Kindlund som är grundare av Runacademy kommer att följa med på resan. Hon har själv sprungit Mont Blanc Marathon två gånger tidigare och har en sjätteplats som bästa placering i det prestigefyllda loppet. Med på resan kommer även fler av Runacademys duktiga coacher samt vår egna lokala guide Alain Bustin som lever för traillöpning och bor i Chamonix


Program

Tillsammans med vår lokala guide kommer du att få uppleva det absolut bästa av Chamonix. Vi kommer att springa på de bästa stigarna i Chamonix och får uppleva guldkornen av allt som finns i området. Vi har dessutom valt rutter där stigarna är lite snällare och som alltså inte är alltför tekniska. Turerna kommer att varvas av med uppmjukande yogapass på eftermiddagarna.

Onsdag

Vi flyger tidigt på morgonen och kommer till vårt hotell i Chamonix vid lunchtid. Redan på eftermiddagen kommer det att bjudas på storslagen natur med en kortare välkomsttur som utgår direkt från hotellet. Innan vi kör igång kommer du även få en del tekniktips på vad du ska tänka på när du springer i den här typ av miljö.

Floria

Redan på första dagen kan du förvänta dig fina vyer under en något lättare välkomsttur.


Torsdag

Nu väntas en något längre tur där vi tar oss upp Lac Blanc som är Chamonix’s mest kända sjö och ett måste att ta se när man är här. Du kommer mötas av fantastiska utsikter och vacker löpning. Turen kommer att ta omkring 4-5 timmar där vi kommer varva jogg med vandring i de tuffaste partierna. Det är även möjligt att få en lättare tur genom att ta hjälp av linbanorna.

På eftermiddagen blir det återhämtande yogapass och efter middagen kan ni vänta er en inspirerande föreläsning med Petra Kindlund som är grundare av Runacademy. Hon kommer berätta om sin resa från att ha tävlat på alla distanser från 60m till ultra samt ge er en massa tips om träning och kost.

lac blanc

Vi kommer under torsdagen tur ta oss till Lac Blanc sjön.


Fredag

Vi startar dagen med ett uppmjukande yogapass.

Efter frukost väntar sedan en tur men du kommer att få springa på de finaste delarna från loppet Mont Blanc Marathon. Den här dagen tar vi oss en bit ifrån Chamonix och startar vår löpning vid orten Le Tour. Turen kommer att ta omkring 3-4 timmar, men det är också möjligt att göra den ännu kortare genom att ta linbanan uppför den högsta stigningen.

För de som önskar så tar vi på eftermiddagen den världskända linbanan Aiguille du Midi upp till toppen på Aiguilles de Chamonix (3842 höjdmeter). Från toppen möts du av en fantastisk utsikt över hela alperna i Schweiz, Frankrike och Italien samt kommer väldigt nära Mont Blanc som är Europas högsta berg.  Det är här ett måste att göra när man är i Chamonix och verkligen en häftig upplevelse. Vi rekommenderar starkt att följa med upp till toppen.

aguiller

Det är ett äventyr att åka linbanan Aiguille Du Midi som tar dig nära toppen på Europas högsta berg Mont Blanc.


Lördag

En längre tur väntar där vi från hotellet tar oss till Mer de Glace som är Frankrikes största glaciär. Den är hela 7 km lång och 200m tjock. Vi kommer därifrån ta oss vidare där vi springer på de bästa stigarna från det kända Ultra Trail Mont Blanc. Den här dagen kommer att bli något alldeles extra. Turen kommer att ta omkring 5-6 timmar och det är möjligt att även förkorta turen med att ta en linbana eller tåg.

På eftermiddagen blir det ett återhämtande yogapass.

IMG_3707.JPG

Uppe på bergsplatån ser man vid klart väder både byn Chamonix nere i dalen och berget Mont Blanc som tornar upp sig framför oss!

mer de glace

Vi springer förbi den välkärda glaciären Mer De Glace och det är en upplevelse att få komma så nära.

Söndag

Vi avslutar lägret med en något lättare tur som anpassas i längd och tuffhet efter hur kroppen känns efter de tidigare dagarna löpning. På eftermiddagen startar vi resan hemåt med många härliga minnen i bagaget!


Allt som ingår

– Flygbiljett tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Genéve
– Transfer till och från flygplatsen
– Boende för 4 nätter
– Helpension med frukost, lunch och middag
– Middag på fin restaurang i Chamonix på lördagskväll
– Alla bussar och lokala tåg i Chamonix
– 3 månaders medlemskap på vår medlemssida

Som inte ingår utan som tillkommer 
– Kostnader för eventuella linbanor ifall du vill förkorta din tur
– Linbanan Aiguille du Midi som går upp till Mont Blanc
– Önskar du att bo i enkelrum tillkommer 1150 kr extra
– Önskar du att flyga från Göteborg tillkommer 850 kr extra


Flygtider

Från Stockholm: Avresa 08:00-10:40 Hemresa 18:50-21:25 Direktflyg med SAS
Från Göteborg: Avresa 06:50-10:35 (1 byte) Hemresa 18:55-22:40 (1 byte) Brussels airlines (Tillkommer 850 kr på flygresan)
Från Köpenhamn: Avresa 06:50-10:20 (1 byte) Hemresa 20:15-22:10 Direktflyg med SAS


Pris

Boka innan den 5 november och få 1000 kr i rabatt! (1300 kr för medlemmar)

PRIS JUST NU: 10475 kr Medlemspris: 10175 kr

Ord. pris: 11475 kr


Bokning

Du bokar din resa genom att fylla i formuläret nedan. Bokningen är personlig och bindande. Vi följer Kammarkollegiets regler för resegaranti så du kan vara trygg när du gör din bokning via oss.

Här kan du läsa om våra bokningsvillkor för resan som du godkänner i samband med din bokning.


chamonix


Kommentarer avstängda.