Stäng star

Runacademys blogg

Runacademy har hjälpt mig hitta glädjen i löpning

Publicerad

mikael

Mikael Rautila har varit med i vår löpargrupp i Solna, vår löpteknikkurs och även nu senast träningsutmaningen i Stockholm, men också använt sig mycket av vår online coaching.  Här berättar han om sina erfarenheter att träna tillsammans med oss.

1.       Hur tycker du våra löpargrupper har varit?

Löpargruppen i Solna tyckte jag var,utmanande. Jag gillar uppläggen och variationen i passen.

Jag deltog även i löpteknikkursen för att lära mig mer om löpteknik och få ett mer effektivt löpsteg. Jag tycker att det fungerar bättre och bättre men det finns fortfarande förbättringspotential.

Nu senast har jag varit med i Träningsutmaningen Stockholm. Tuffa pass 5 v som inleddes med fystest och avlutas med uppföljande test. Förutom att alla pass var roliga, jobbiga och utmanande så kändes det bra att utföra en del övningar/pass i grupp eftersom det blev lite tydligare hur de skulle utföras.

 

2.       Hur var din löparbakgrund innan du började med oss?

Jag har i stort sett ingen löpar-och träningsbakgrund och efter ett flertal försök att komma igång med träning, som dock bara blev ganska korta perioder, köpte jag ett gymkort för två år sedan, då tanken var att köra mest styrka.

Men löpningen tog ganska snart över – med första mål att klara Midnattsloppet 2013. Den härliga känslan och att det gick så snabbt att få hyfsad kondition medförde dock att första målet, en mil på 60 min, klarades av redan två ggr under våren, cirka fyra månader efter att jag började träna. Det året sprang jag även DN Stockholm halvmarathon.

Jag har varit med i ett par olika löpgrupper innan jag gick med på online-sidan för att få träningsprogram, coachning online, tips och kunna träna intervaller själv när jag inte deltog så frekvent med löpargruppen jag tränade med då..

Detta ledde till att jag anmälde mig till Solnagruppen eftersom det ändå var på vägen hem från jobbet. Jag tyckte att det var så roligt att jag även anmälde mig till Löpteknikkurs och Träningsutmaningen.

 

3.       Hur har din utveckling blivit?

Under 2014, då jag anmälde mig som online-medlem, har jag sprungit Göteborgsvarvet, sänkt min miltid till 53 min samt klarat av Lidingöloppet.

Jag har inte sprungit något lopp efter höstens träning. Och en i övrigt jobbig höst/vinter gör att jag är lite osäker på utvecklingen så det kommer att bli intressant att se vad dom uppföljande fystesterna visar.

I år är mina mål: Midnattsloppet < 50min, mitt favoritlopp Hundlöpet, förbättra tiden på Lidingöloppet, och så en lite större utmaning i form av ett Bagheera ”Sälen” fjällmaraton samt några spontana lopp. Det kommer att bli roligt att se hur mycket träningen med kurser, grupper och utmaning gett.

Men det är inte tider och distanser som är det största nöjet och motivationen utan det är vägen till målet, att följa ett program med styrka, tuffa intervallpass, tröskelpass, varvat med lugna distanspass med schnauzern ”Razta” som också har fallit för denna motionsform. Men mest av allt hur bra man mår av löpningen.

 

4.       Vad är det bästa med att springa med oss?

Duktiga, inspirerande och peppande ledare, och att man får mycket personlig coachning. Bra variation i passen och kul med gemenskapen.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till våra löpargrupper

 

 


Kommentarer avstängda.