Stäng star

Runacademys blogg

Så får du till regelbunden träning

Publicerad

Många av oss är periodare. Vi tränar hårt under vissa perioder då vi har mer tid och under vissa perioder hinner eller orkar vi inte träna någonting. Men du skulle vinna mycket på att träna regelbundet!

Det är bättre att träna mindre och ofta

Många tror att man måste träna väldigt hårt och mycket för att träningen ska ha någon effekt och annars är det ingen idé att göra någonting. Men det är precis tvärtom. Under de perioder som du tränar väldigt mycket mer än vad kroppen är van vid så är det snarare att kroppen har svårt att ta åt sig av all träning och du bryter enbart ner kroppen. Efter en period av tuff träning kommer du därför bara känna dig trött och sliten. Det är därför bättre att träna 2-3 pass i veckan året om än några enstaka veckor om året där du kör 5-6 pass i veckan. Du kommer då ha både mer ork på passen och en större motivation.

Planera träningen

Många av oss är periodare just för att vi har svårt att prioritera träningen under vissa perioder. Men tänk på att du behöver inte träna så mycket för att träningen ändå ska ses som regelbunden. Det räcker att du under de intensivare perioder bara håller igång med träningen. Det är ändå bättre att bara jogga 20 minuter än ingenting alls.

För att få in träningen är det också viktigt att planera sin vecka och när du ska träna. Det ska planeras in som vilket annat möte. Det är lättare att få det gjort om du redan avsatt tid för när träningen ska göras.

Det är även svårare att hoppa över en träning om du vet att en vän eller träningsgrupp förväntar sig att du ska komma. Därför rekommenderar vi dig att träna tillsammans med andra i våra löpargrupper. Då har du redan en förutbestämd träning planerad, du behöver bara dyka upp med ett ledande på läpparna! Att träna i grupp ger inte bara bra träning, utan även väldigt mycket glädje och inspiration som du har nytta av under hela ditt liv!
Vi har löpargrupper på över 100 orter i Sverige och på Åland. Här kan du läsa mer om våra löpargrupper.


Kommentarer avstängda.