Stäng star

Runacademys blogg

Så håller du igång med träningen över jul

Publicerad

December månad är en hektiskt tid med julmiddagar, julklappsfixande och det är mycket som händer och ska planeras. Du är inte ensam om du känner att träningen inte har haft samma prioritet.
I jul får många av oss lite ledighet vilket kan dig tillfälle att komma igång med träningen igen. Trots ledighet kan firande tillsammans med familj, vänner och släkt ändå göra så att det blir svårt att få till träningen.


Lugn, vi har tipsen som hjälper dig hålla igång med träningen över jul!

– Satsa på korta effektiva pass. 
Ett exempel på effektiva pass är tabata intervaller. En tabataintervall är när du jobbar i 20 sekunder och vilar i 10 och upprepar 8 gånger. Du kan göra olika styrkeövningar effektiv så som knäböj, plankan och armhävningar. Självklart kan du göra tabatalöpintervaller också!
Ett annat effektivt pass är att göra några löpintervaller i en backe. Glöm inte att värma upp först!

– Träna tillsammans med andra
Får du gäster be dem att ta med träningskläder och styr upp ett pass tillsammans. Låt varje person bestämma en övning eller en typ av intervall och så sätter ni ihop ett roligt pass tillsammans. 
På våran medlemsblogg i veckan kommer vi ge er tips på roliga och svettiga löppass i lekform som hela familjen kan vara med på.

– Den bästa träningen är den som blir av
Den bästa träningen är den som blir av, har du bara 15-20 minuter över för träning är dessa minuter bättre än inga minuter alls. Även 15 minuters träning gör så att du utvecklas och blir starkare.

– Transportlöpning
Ska du någonstans ta tillfället till att få in en löptur. Att springa är ett effektiv sätt att ta sig fram och du får träning på köpet.

– Morgonträna
Under juldagarna, ställ klockan en timme tidigare och ta morgonträna. En löptur på morgonen piggar upp, ger en skön start på dagen och du får träningen gjord på momangen

Återhämtning är också viktigt
Brukar du träna mycket är återhämtning viktigt för prestationen och för att du som löpare ska hålla dig skadefri. Hinner du inte träna lika mycket under julen kan du göra julen till ett tillfälle där kroppen får vila, återhämta sig och du kan fylla på med energi. Du kommer sen vara extra taggad till att dra igång med träningen igen sen efter jul

IMG_5272

Vi hjälper dig med träningen online!

Som medlem på Runacademys medlemssida får du en massa tips och inspiration i din löpträning och hjälp med hur du kan leva ett hälsosamt liv.
I kommande vecka kommer vi på våran medlemsblogg skriva inlägg med temat Hälsosam jul!

Förutom träningstips kommer vi ge….

– Hälsosamma julrecept
– Tips och råd som gör att du slipper julstressen
-Tips på hur du varvar ner och får ut det bästa av din ledighet

Läs mer om medlemssidan här!


Kommentarer avstängda.