Stäng star

Runacademys blogg

Detta inlägg är från Runacademy's grundare Petra Kindlund.

SM-BRONS!!!

Publicerad

När det kommer till lagtävlingar i terräng-SM brukar det oftast vara en kamp mellan de största friidrottskubbarna som Spårvägen, Hässelby eller Ullevi.

Det blir inte så jätte spännande när det oftast handlar om samma klubbar då de mindre föreningarna oftast får svårt att hävda sig. De största idrottsföreningarna har ett stort försprång då de har en helt annan ekonomisk fördel som gör att de har helt andra resurser att erbjuda sina aktiva. Jag vet många som till exempel har bytt klubb till Hässelby enbart för att få ett större träningsbidrag.

När jag startade Runacademy och dess idrottsförening 2014 hade jag en liten dröm att vi någon dag skulle kunna slå de här större klubbarna. Det vore häftigt att få ha ett starkare lag än de stora klubbar som oftast köper in duktiga löpare för att de ska springa för dem. Idag fick vi äntligen vår chans!

Jag är så stolt över tjejerna som sprang in Runacademys första lagbrons på terräng-SM och på vilket sätt som de gjorde det på. Alla tjejerna sprang över sin förmåga och slog löpare som både sprungit Finnkampen, vunnit Göteborgsvarvet och vunnit Lidingöloppet. Det var en ära att idag stå på sidan och heja fram tjejerna. Även om jag inte sprang loppet själv så känns det ändå som man var en del av deras prestation. Underbart att vi som en outsider kunde slå de absolut största klubbarna i form av t.ex. Hässelby, Spårvägen och Ullevi!

Johanna gjorde ett mycket starkare lopp på dagens 8km än vad hon gjorde igår. Idag hade hon valt att sätta på sig spikskorna med 1cm långa spikar. Det gjorde en stor skillnad och hon fick mycket bättre grepp i leran. Igår halkade hon mest runt och hade svårt att fokusera. Idag kunde hon hålla ett helt annat driv i steget och sprang till och med de första 4km fortare än vad hon sprang 4km loppet på igår. Idag lyckades hon springa in på en mycket stark åttondeplats i den riktigt tuffa konkurrensen.

Malin Starfelt och Amanda Nekby hade en mycket tuff kamp under gårdagens 4km då Malin vann mot Amanda med endast en sekund. Idag blev det tvärtom där Amanda drog det längsta strået och vann med någon sekund mot Malin. Kul att de är så jämna vilket kan sporra dem på träningarna fram över!

Idag spelade dock inte den inbördes kampen någon större roll utan tillsammans var vi alla vinnare. Stort grattis tjejerna till SM-bronset!


En kommentar
  1. Grattis och bra kämpat!