Stäng

Runacademys blogg

Spring ett vinterlopp!

Publicerad

De flesta har som målsättning att prestera bra under ett eller flera lopp som går under vår, sommar eller tidig höst. Därför är det lätt att tappa motivationen under vinterhalvåret när alla tävlingsmål ligger så långt bort i tiden.

Men att lägga in ett lopp under vintern kan göra stor skillnad för motivationen!


Under vintern är det optimalt att satsa på uppbyggnadsträning där man stärker upp kroppen och där man kan tillåta sig själv att ha lite trötta muskler. Allt fokus ligger på tävlingarna längre fram. Kanske lite för långt fram. För att motivera sig själv under vinterträningen kan det vara nyttigt att lägga in en tävling så att man får känna på tävlingsnerven igen och påminna sig om vad man har att se fram emot!

Det sköna med vinterlopp är att man kan sänka ambitionsnivån och göra det mest som en rolig grej, som ett avbrott i vinterträningen. Även om man inte är i toppform kan det vara motiverande att testa formen och att träffa andra löpare. 

Ska du springa ett vinterlopp i år?

Här listar vi några vinterlopp:

Sylvesterloppet Olofström 31 december

Sylvesterloppet Anderstorp 31 december

Sylvesterloppet Kalmar 31 december

Sylvesterloppet Göteborg 31 december

Sylvesterloppet Vänersborg 31 december

Nyårsloppet Vallentuna 31 december

Winter Run Göteborg 21 januari

Winter Run Stockholm 28 januari

Eller varför inte testa ett traillopp på vintern?

Troll Trail Winter Running Series 8 januari Ramkvilla, 22 januari Eksjö, 11 februari Växjö, 4 mars Bunn/Gränna (mörkerlopp)

Sandsjöbacka Trail 13-15 januari

Bocksten Trail Run Winter 28-29 januari

Höga kusten Winter Trail 25 februari

Fyll gärna på med fler roliga lopp som inte är med på den här listan!


En kommentar
  1. Det finns ju en populär Vinterserie med 4 lopp dec-mars varje år i Uppland – Gästrikland som heter Bore Cup http://borecup.se/ Tävlingar för löpare av löpare och anspråkslösa tävlingar men likväl prestigefyllda i Veteranklasserna.