Stäng star

Runacademys blogg

Testa din form med coopertest

Publicerad

Coopertest är det många som hört talas om, men vad är det egentligen? Att ta sig an ett Coopertest är inte bara en utmaning; det är ett spännande sätt att upptäcka vad du är kapabel till och sätta ny fart på din träning!

Tjej springer snabbt

Ett coopertest är ett konditionstest som utvecklades på 1960-talet för att snabbt bedöma en persons aeroba konditionsnivå. Testet går ut på att springa så långt som möjligt under 12 minuter. Distansen som en person klarar av att springa under dessa 12 minuter används sedan för att uppskatta den aeroba konditionen. Resultaten från ett coopertest kan sedan användas för att sätta personliga träningsmål och följa din utveckling över tid.

Coopertestet är enkelt att genomföra, kräver minimal utrustning (endast en löpbana eller ett mätt sträck) och kan utföras av löpare på alla nivåer, från nybörjare till elit.

Testa på att köra ett coopertest

För att sporra dig extra i din träning så avslutar vi årets vårutmaning med ett coopertest för dem som vill. Så häng med i vårutmaningen som startar den 1 april så ska vi med gemensamma krafter fixa ett coopertest.

Så här fungerar Vårutmaningen!

I vårutmaningen kommer du få köra fartfyllda pass som utvecklar din kondition och snabbhet. Du kommer samtidigt få bygga en stadig grund genom styrkepass anpassade för löpare. För att sporra dig extra i din träning så avslutar vi utmaningen med ett valfritt coopertest som mäter din kondition.

– Vi kör 3-4 pass i veckan där du blir coachad via ljudfiler och instruktionsvideon.
– Effektiva pass som höjer träningsmotivationen rejält.
– Genom att samla poäng för dina utförda pass kommer du få extra motivation i din träning.

När startar utmaningen?

Utmaningen startar måndag 1 april och pågår till och med söndag 5 maj. Du kommer även ha tillgång till passen i ytterligare 14 dagar efter att utmaningen är avslutad.

Anmäl dig idag!

Häng med oss på en grymt rolig och inspirerande träningsvår!

5 veckor, 15–20 pass — endast 399 kr

Deltagare i vår onlineträning och våra löpargrupper har 50% rabatt. Se till att du är inloggad för att få det rabatterade priset.


Kommentarer avstängda.