Stäng star

Runacademys blogg

Tips inför tjejmilen

Publicerad

Är du en av alla de tusentals tjejer som nästa helg ska springa Tjejmilen i Stockholm? Hoppas det, det är en perfekt morot och utmaning för dig som tycker om att röra på dig.

Här ger vi dig lite tips inför loppet så att du kan njuta så mycket som möjligt av din upplevelse på Djurgården.

1 Var ute i god tid

Se till att du är ute i god tid innan start. Det kommer vara mycket folk och allt tar oftast längre tid än vad man tror.

2 Värm upp ordentligt!

Uppvärmning ska inte underskattas. Det är viktigt att värma upp för att få en god känsla redan från start. Bra att jogga/gå 10 minuter i lugnt takt innan den officiella uppvärmningen drar igång.

3 Planera ditt toalettbesök

Räkna med att det kommer vara långa kötider till toaletten. Gå gärna i tid innan det blir för lång kö.

4 Planera loppet

Se till att du inte öppnar för fort. De flesta är övertaggade och det är så lätt att då öppna för hårt. Bättre att öppna lite för lugnt och öka än för snabbt och stumna.

5 Ta det lugnt i backarna

Tjejmilen är en rätt tuff bana och det finns en del utmanandebackar. Håll igen något när du springer uppför. Om du tar i för hårt är risken att du springer dig stum i backarna och kan förlora mycket kraft när det sen går utför eller plant. Du kan till och med tjäna tid på att gå i backarna för att ha mer kraft utför.

6 Kämpa på!

Tänk på att du orkar mycket mer än vad du tror. När det känns tungt och slitsamt så har du mycket mer krafter kvar. Fortsätt kämpa du kommer att klara av det!

7 Drick vid vätskekontrollerna

Om du springer milen över 50 minuter är det extra viktigt att du får i dig vätska. Speciellt eftersom det kommer vara varmt. Du kommer tjäna tid på att stanna och dricka ordentligt än att stressa.

8 Ha kul och njut

Se till att ha roligt! Tjejmilen är i första hand en folkfest och det viktigaste är inte att vinna eller att springa fort – utan att njuta och ha skoj. Se till att du tar vara på känslan och atmosfären som du bjuds runt loppet. Vi kommer även att ha en hejaklack under loppet, så gör gärna en High-Five med oss!

Vi finns även på plats på mässan så ta vägen förbi vår monter (vi finns nära utgången) så får du en gratis tröja! 


Kommentarer avstängda.