Stäng star

Runacademys blogg

Tjejdominans i ledarteamet i Huddinge!

Publicerad

I vår utökar vi våra löpargrupper i Stockholm med att även starta en grupp i Huddinge. Det gör att vi i Stockholm kommer ha träningar tisdagar i Solna, onsdagar i Hornstull och torsdagar i Huddinge. Om du får förhinder på något träningspass är det bara att besöka någon av de andra grupperna under den veckan.

För mig som har startat Runacademy så känns det extra speciellt att få starta en grupp i Huddinge. Det var nämligen här för snart över 8 års sedan som jag startade min första löpargrupp och då i namnet Motionärsligan. Det är mycket som har hänt sedan dess. Jag bodde på den tiden också i Huddinge och har tävlat  för Huddinge AIS. På så sätt har jag också lyckats få ihop de absolut bästa ledarna i Huddinge. Jag kommer själv också vara med i Huddinge och det ser jag väldigt mycket framemot! 

Förutom att jag själv är med i Huddinge så är det fem till tjejer som kommer att lyfta dig till nya nivåer under våren. Alla dessa tjejer har tävlat löpning på elitnivå och alla har också stor erfarenhet av att coacha andra.

Välkommen att träna med oss i Huddinge. Träningarna startar i Mars!

Ledare

För oss är det viktigt med duktiga och erfarna ledare. Vi har därför stora krav på våra löpcoacher och många av ledarna har  en lång bakgrund som löpare och flera med imponerande meriter på landslagsnivå.

 

 

Petra KindlundPetra Kindlund
Petra är grundaren av Runacademy och har coachat motionärer i över 7 års tid. Hon är utbildad personlig tränare, löpcoach, nutritionist och massör. Petra har själv en bakgrund som elitlöpare med flera SM-medaljer på bana och en andraplats från Lidingöloppet, samt segrar i Tjurruset. Hon har även sprungit Prag Halvmarathon på 1,19, Stockholm Marathon på 2,56,  har ett VM-silver i snöskolöpning och en 10:e plats på VM i Traillöping.

”Den största vinsten är att få någon annan att hitta den sanna glädjen i löpningen” 

 

 

 

 

 

 

 

Emmy Koskinen
Emmy har en lång bakgrund som en hårt satsande elitlöpare där hon både gick på löpargymnasiet i Sollentuna samt har pluggat och tävlat på universitet i USA. Emmy var riktigt snabb som medeldistanslöpare och sprang 800m på imponerande 2,11. Idag tränar Emmy mest löpning på motionsnivå och drivs av att coacha andra. Emmy har dessutom en kandidatexamen inom träningslära från USA samt är certifierad löpcoach, diplomerad massör och licensierad personlig tränare. Just nu studerar hon dessutom till att bli sjukgymnast på Karolinska Institutet.

”Jag ser framemot att få springa tillsammans och inspirera samt inspireras utav andra Runacademy ledare och deltagare.

 

 


Johanna Bjermqvist

Johanna har tävlat och tränat löpning på en hög nivå under många års tid och gick bland annat på löpargymnasiet i Sollentuna.  I meritlistan har hon bland annat ett SM-guld från junior-SM på 5000m. Hon gör milen på omkring 36 minuter och sprungit så snabbt som 16,49 på 5000m. Johanna tycker det dessutom är väldigt roligt att coacha andra och har tidigare även jobbat som personlig tränare.

”Det ska bli kul att inspirera och inspireras av människor som upptäcker glädjen i löpningen.”

 

 


 

 

Caroline Rönnlund
Caroline Rönnlund har tävlat i löpning på elitnivå för Huddinge AIS och har bland annat sprungit 800m på snabba 2,19 och 1000m på 3,06. Caroline är även uthållig och har gjort milen på 42 minuter. Idag tränar hon mest löpning på motionsnivå och tycker framförallt det ska bli roligt att få hjälpa nybörjarna att komma igång med löpträningen. Caroline är dessutom expert när det kommer till idrottsmedicin då hon också jobbar som läkare. Caroline var också med som ledare i löpargruppen Motionärsligan.

”Jag ser framemot att få träffa alla träninsglada medlemmar och ledare”


 

 

 

 

Joh-AnnaLindmark2Joh-Anna Lindmark
Joh-Anna har sprungit och tävlat löpning med störst fokus på marathon i över tio års tid. Hon har bland annat sprungit marathon på 3,25 samt hässelbyloppet på 43 minuter. Joh-Anna är utbildad idrottslärare och är därmed van att coacha grupper.

”Det ska bli väldigt roligt att få vara ledare och se deltagarnas utveckling”

 

 

 

 

 

 

 

Johanna Bäcklund
Johanna började med löpning så sent som 2010 men har ändå bland annat lyckas med att knipa en andraplats  på Lidingöloppet och har ett silver på halvmarathon från de finska mästerskapen. Johanna blev mamma under 2013 men var snabbt tillbaka på löparbanan och under 2014 vann hon flera stora lopp som milspåret, kungsholmenrunt samt att hon kom trea på Women´s Health halvmarathon. Johanna är dessutom utbildad idrottslärare vilket gör att hon är både väldigt pedaogisk, förstående samt en väldigt uppskattat löpcoach i Runacademy.

”Jag drivs av att se andra utvecklas och det är därför väldigt roligt att vara med som ledare i Runacademy”

 

 

 

 

 

 

Vill du vara med i vår i Huddinge?
Här kan du läsa mer om löpargruppen i Huddinge

Vill du vara med i någon av de andra löpargrupperna?

Här kan du läsa om alla vårens löpargrupper

 

 


Kommentarer avstängda.