Stäng star

Runacademys blogg

Träna styrketräning med en kudde

Publicerad

Ja du läste rätt, en kudde är faktiskt ett jättebra redskap i din styrketräning! Det kommer vi visa på i månadens pass på Runacademy onlineträning. Nedan demonstrerar vi tre styrkeövningar som passar utmärkt för dig som springer där du använder dig av en kudde.

Varför är en kudde ett bra redskap?

En kudde kan hjälpa till att få en större aktivering i musklerna då du kan på olika sätt pressa mot kudden för ökad motstånd. Nedan visar vi på tre förslag på övningar.

Övning 1: Planka med baksida lår aktivering

Ett område som många löpare många löpare är svaga i och har problem med är baksida lår. Här kan du använda en kudde för att stärka upp baksida lår med hjälp av en plankövning. I övningen lyfter du benet uppåt med böjd knäled där du samtidigt pressar foten mot kudden likt bilden nedan. Du kommer både få arbeta med bålstyrkan, sätesmusklerna och baksida lår.

Övning 2: Höftlyftlyft

En annan övning för just baksidalårmuskler är höftlyt. Med en kudde mellan knäna kommer du även få arbeta mer med adduktorerna, alltså musklerna på lårens insidor. Musklerna på insidan av låren är ofta lite bortglömda i styrketräningen men har en viktigt funktion när vi springer. De hjäler till att hålla kroppen upprätt vid landningen, hjälper till att stabilisera knäna och även inblandad i frånskjutet i löpningen. Här nedan ser du övningen. Du pressar ihop kudden mellan knäna samtidigt som du lyfter sätet upp och ner från underlaget.

Övning 3: Fällkniven

Fällkniven som du ser bilder på här nedanför texten är en övning för bålen och insida lår. Du transportera kudden mellan händerna och fötterna. När du pressar kudden mellan fötterna gör trycket att du spänner både bålens muskler och insida lårmuskler lite extra.

Gör hela passet på Runacademy onlineträning

Dessa övningar samt många fler hittar du i passet Hannas kuddstyrka. Du får tillgång till passet genom att bli medlem i Runaacademy onlineträning.

Läs mer och bli medlem här!


Kommentarer avstängda.