Stäng

Runacademys blogg

Vi önskar er alla God Jul!

Publicerad

Vi önskar er alla en härlig jul. Här kommer några starka anledningar till varför du ändå ska prioritera träningen under julen – och längst ned bjuder även jultomten på ett kortare tomtepass.

Du blir piggare
För det första så gör träningen att du blir piggare och gladare. Det kommer även smitta av sig på dina närstående och du kommer få mer energi till hela familjen. Träning under jul kommer på så sätt inte ta bort tid från din familj, det kommer istället ge dig mer kraft till att umgås.

Maten smakar godare
Det är så mycket godare att äta om man också har tränat innan. Du får bättre aptit och kan sedan njuta av maten med gott samvete. Träning är den absolut bästa kryddan!

Passa på att få frisk luft
Under denna mörka tid så gäller det att få så mycket dagsljus som möjligt. Om du har förmånen att vara ledig, se då till att komma ut innan solen går ner. En löprunda är ett sätt att få frisk luft och dagsljus under den mörka delen av året!

Regelbundenhet är viktigast
När det kommer till träning så är det framförallt regelbundenheten som är viktigast för att få resultat. Det är alltid mycket bättre att träna 3 pass i veckan året om, än att träna väldigt hårt under kortare perioder. Det innebär att även få till träning under hela julveckan för att få regelbundenhet.

Vänta inte med träningen till nästa år
Många tänker att det är bättre att komma igång med träningen under nästa år och att nu få unna sig att ta det lugnt fram tills dess. Men varför vänta? Det är nu under jul som man faktiskt har tid när man är ledig! Det är därför ett perfekt tillfälle att ta tag i träningen just nu innan det nya året är här och avsluta detta år med nya vanor.


Tomtens julpass
Du kör 30 s per övning med 15 s vila.

Följande övningar:
Jumping jacks
Höga knän
Hoppa åt sidan
Dubbel burpees
Springa åt sidan

 


Kommentarer avstängda.