Stäng

Senaste nytt från Runacademy

Hösten – perfekt för löpning

Publicerad

Hösten behöver inte alls vara en mörk och trist årstid. Som löpare finns det många fördelar med att hålla i träningen och ge sig ut i höst!

Om du vet med dig att du har svårt att motivera dig att ge dig ut kan det vara en bra idé att förbereda dagen innan inför din löparrunda genom att lägga ut dina träningskläder. Sedan gäller det att ge sig ut direkt och inte börja tveka – för när du väl kommit ut kommer du inte att ångra dig!

Här listar vi några fördelar med höstlöpning

Andst djupt

Den friska och syrerika luften är som gjord för löpning! Temperaturen är dessutom mer optimal för löpning då löpare tenderar att sänka farten med cirka 15 sekunder per kilometer för var tredje grad över femtongraderssträcket.

Träna utan hets

För de flesta är de stora tävlingsmålen avklarade och därför kan du vara mer flexibel i din träning och träna vad som faller dig in. Ha roligt med träningen och variera passen efter humör utan att känna pressen av att prestera på ett kommande lopp.

Njut av naturens färger

Skogen är fantastiskt vacker denna årstid och för att njuta som mest av alla vackra höstfärger gör du bäst i att bege dig in i skogen. Spring på elljusspår eller planlöst längs stigar, men glöm inte att njuta av allt det vackra!

Klä på dig nya, snygga kläder

Varför inte pigga upp löprundan med några nya, snygga plagg? Det kan göra mirakel för din motivation om du längtar efter att få inviga din nya löparjacka eller nya löparskor. Använd gärna färgstarka kläder och reflexer så att du syns bra på löprundan! Tips, alla som är medlemmar hos oss har 20% på löparkläder och skor hos Craft.

Du slipper trängsel i löparspåret

Det går inte att komma undan att alla inte är lika motiverade som du att träna på hösten… Men desto mer utrymme för oss andra! Nu slipper du sick-sacka mellan flanörerna på dina favoritstråk och du får ett bättre flyt i löpningen.

Visualisera en härlig stund efter passet

Okej, om alla argument ovan inte funkar för dig så har du alltid detta. Fokusera på hur mycket skönare och mer belönande det kommer att kännas att efter passet ta en varm dusch och krypa upp i soffan med en filt och en bra film!

Visst ses vi i löparspåret?

höst 2


Kommentarer avstängda.